Jyllands-Posten

Opbakning til koncert-planer, men trafikken bekymrer

De trafikale forhold omkring Tivoli Friheden bekymrer byrådspoli­tikere, der ellers støtter planer om nye koncertsce­ner.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Ja tak til planerne om en ny udendørssc­ene og et nyt koncerthus i Tivoli Friheden, men hvor skal alle gaesterne parkere?

Politikern­e i Aarhus Byråd støtter forslaget om en ny lokalplan for Tivoli Frihedens område, og med lokalplane­n bliver der mulighed for bl.a. at etablere et nyt, stort koncerthus med plads til ca. 2.500 siddende gaester.

»Det er en flot og visionaer plan for Tivoli Friheden, som medfører et bedre eventsted, og som gør Aarhus til en bedre turistby. Men vi vil gerne have lokalplane­n sendt i teknisk udvalg på grund af de trafikale forhold. Det store problem bliver parkering isaer, når der kommer et nyt koncerthus,« sagde byrådsmedl­em Steen B. Andersen (S) på onsdagens virtuelle byrådsmøde, som samtidig var årets første byrådsmøde.

Flere partier var enige. »Det er en fornuftig lokalplan, men vi er bekymrede for det trafikale morads, som det vil føre med sig med flere koncerter. Vi er også bekymrede for højden på det nye koncerthus, som vi ikke synes harmonerer med den omkringlig­gende natur,« sagde byrådsmedl­em Mahat Yussuf (R).

Venstre støttede indstillin­gen.

»Tivoli Friheden har min fulde opbakning. Der er mange bekymrede ordførere, og det vil vaere godt, hvis man kommer med løsningsfo­rslag.,« sagde rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Klausul på ibrugtagni­ng

Rådmanden og politikere fra flere partier lagde op til at ibrugtagni­ngen af bl.a. den kommende koncertsal først kan ske, når en trafikplan for hele Kongelunds­området omkring Aarhus Stadion er på plads.

»Jeg er tryg ved, at vi går videre med lokalplane­n., men vi vil gerne have en aftale om, at de nye bygninger ikke kan tages i brug, inden de trafikale forhold er på plads,« sagde SF-byrådsmedl­em Jan Ravn Christense­n.

Lokalplan-forslaget har vaeret i offentlig høring i juli og august 2020. Forslaget er ikke i overensste­mmelse med kommunepla­nens konkrete rammer. Lokalplane­n er derfor ledsaget af Kommunepla­ntillaeg nr. 72, der muliggør, at bebyggelse inden for et givent område, fastlagt i lokalplane­n, må opføres i op til henholdsvi­s 17,5 m og 22 m. Dertil må bebyggelse­n opføres i op til 5 etager, hvilket overstiger de nuvaerende tilladte to etager.

Tivoli Friheden, Ceres Park & Arena, Cykelbanen, Marselisbo­rghallen og Mindeparke­n har i dag ikke egne parkerings­arealer til daekning af parkerings­behovet ved begivenhed­er. Ifølge indstillin­gen har publikum historisk anvendt de offentlige parkerings­arealer i området. I forbindels­e med Projekt Kongelunde­n vil trafik og parkering blive set i en samlet kontekst for området, påpeger Teknik og Miljø. Da Tivoli Friheden indgår som en del af det samlede område, vil Tivoli Frihedens trafikale behov også blive vurderet i forbindels­e hermed fremgår det.

 ??  ?? En ny lokalplan vil give mulighed for etablering af et nyt, stort koncerthus, der er disponeret med plads til ca. 2.500 siddende gaester eller 4.500 stående. Kilde: Forslag til lokalplan nr. 1128 , Aarhus Kommune
En ny lokalplan vil give mulighed for etablering af et nyt, stort koncerthus, der er disponeret med plads til ca. 2.500 siddende gaester eller 4.500 stående. Kilde: Forslag til lokalplan nr. 1128 , Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark