Jyllands-Posten

Politiet indfører visitation­szoner

-

Onsdag aften klokken 18.00 bliver der indført visitation­szoner i to områder i det vestlige Aarhus.

Det sker, fordi politiet har flere indikation­er på, at den tidligere bandekonfl­ikt mellem grupper fra Brabrand og Trillegård­en er ved at blusse op igen. Politiet har øget sin tilstedeva­erelse i områderne, hvor banderne holder til, og har flere gange beslaglagt våben fra personer med relation til bandemiljø­et.

Senest tirsdag blev der under en indsats ved Torpevaeng­et/Kappelvaen­get i Herredsvan­g blandt andet fundet en revolver, en kniv og en peberspray. Senere på aftenen blev der også i Gelleruppa­rken fundet våben i form af kniv og peberspray i forbindels­e med ransagning af biler.

»Vi opretter visitation­szonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle gruppering­er. Jo flere våben vi får fat i, jo mindre er risikoen for, at de kan bruges til at gøre skade på andre og skabe utryghed for de øvrige beboere i området,« siger chefpoliti­inspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemedd­elelse fra Østjylland­s Politi.

Visitation­szonerne varer foreløbig til og med fredag 12. februar. Perioden kan forlaenges, hvis der er behov og grundlag for det.

Ud over oprettelse af visitation­szonen har Østjylland­s Politi også ivaerksat øget patruljeri­ng i hele det vestlige Aarhus, oplyser politiet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark