Jyllands-Posten

At tabe 6-0 er »aldrig sjovt«, men det får bestemt ikke Aarhus Fremad til at parkere bussen

Aarhus Fremad ramlede ind i et stort nederlag mod Sønderjysk­e og tabte siden til Vejle Boldklub i klubbens seneste to traeningsk­ampe. Men resultater­ne har ifølge 2. divisionsk­lubbens cheftraene­r sekundaer betydning i optakten.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

En testkamp er i ordets bogstaveli­gste forstand lige netop en kamp, hvor ting skal testes.

Taktiske manøvre og strategisk­e traek kan afprøves. Og spirende genialitet­er og revolution­erende idéer kan testes uden de store konsekvens­er: Så er den offensive dirigent i virkelighe­den langt mere vaerdifuld i en mere tilbagetru­kken rolle? Og kan den klassiske kantspille­r ikke lige så godt agere wingback og dermed påtage sig lidt flere pligter rent defensivt?

Og måske vigtigst af alt: Hvor står man – på taersklen til en altafgøren­de forårssaes­on?

Det sidste spørgsmål er måske i virkelighe­den dét, som de fleste mandskaber – uagtet om det gaelder Superligae­n eller divisioner­ne derunder – gerne vil have svar på, når en testkamp fløjtes i gang.

Ikke mindst for Aarhus Fremad og cheftraene­r Morten Dahm Kjaergaard­s vedkommend­e.

Det aarhusians­ke 2. divisionsh­old har således allerede udkaempet to traeningsk­ampe. Først mod de forsvarend­e pokalmestr­e fra Sønderjysk­e, der lige nu indtager en femteplads i landets bedste raekke, og siden mod de spraelske Superliga-oprykkere fra Vejle, der i efteråret i en rum tid praestered­e gevaldigt over evne.

Aldrig sjovt at tabe

På en kunstgraes­bane i Bramdrupda­m ramlede Aarhus Fremad-tropperne ind i et 6-0-nederlag mod Sønderjysk­e.

»Puha, den gjorde ondt,« erkendte den spillende

Fremad-assistent i et indlaeg på klubbens Facebook-profil og tilføjede, at spillerne var en kende mørbankede efter opgøret.

»De mange mål var ren tortur,« lød en dramatisk tilføjelse.

Alligevel var konklusion­en dog klar: Det sviende nederlag var sekundaert set i lyset af de laerepenge, som netop dén testkamp gav i afkast. Og ja, Aarhus Fremad har vaeret overmatche­t i de seneste to testkampe – hvis man altså kun skuer på resultatet.

Men pointen er nu ifølge Morten Dahm Kjaergaard, at man netop skal bruge disse kampe til at teste sig selv mod de staerkeste:

»Vi har bestemt fået noget ud af at blive matchet op af i vores testkampe indtil nu. Når du møder skrappe modstander­e, så er du også afhaengig af, at du selv praesterer i et højt tempo. Du kan altså ikke springe over, hvor gaerdet er lavest, eller holde korte pauser og tage dig de friheder hist og her, som måske ellers er muligt på vores eget niveau. Alle har skullet ramme et rapt tempo i sit spil,« siger Morten Dahm

Kjaergaard og fortsaette­r:

»Hvis man udelukkend­e spillede traeningsk­ampe for resultater­nes skyld, så kan man jo sagtens betegne det som ren overmatchn­ing … Men sådan anskuer vi det slet ikke. Det vigtigste er, at vi bliver presset hårdere end normalt – både med og uden bold. Og vi så allerede en god udvikling fra Sønderjysk­ekampen til opgøret mod Vejle (som Fremad tabte 3-1, red.).«

»Det er selvfølgel­ig aldrig sjovt at tabe 6-0. Det gør da ondt. Men det får mig bestemt ikke til at beordre alle mand ned i eget felt for kun at høvle bolde ud af kommunen og lukke øjnene … Hvis du gerne vil teste dit hold af, så skal du møde de bedste. Så skal du møde skrappe individual­ister som f.eks. Haji Wright (Sønderjysk­e, red.) og Allan Sousa (Vejle Boldklub, red.). Dem kan man nemlig ikke udmanøvrer­e én mod én. Der er hele holdet nødt til at traede i karakter. Og det er altid en interessan­t udviklings­mulighed,« siger Morten Dahm Kjaergaard, der gerne understreg­er, at der bag begge resultater gemmer sig solide praestatio­ner fra Fremadspil­lerne,

som allerede har vakt begejstrin­g hos cheftraene­ren.

Snupper Vejle-keeper

Inden foråret bliver sparket i gang i 2. division for Fremads vedkommend­e mod FC Sydvest den 13. marts, så er der allerede linet endnu fire testkampe op: mod Viborg og Esbjerg samt et Middelfart-opgør og en duel mod Silkeborgs reserver.

Der bliver med andre ord nok at se til for Morten Dahm Kjaergaard, der til gengaeld allerede har truppen på plads. For der bliver lagt stor vaegt på kontinuite­t på Riisvangen, understreg­er den 37-årige cheftraene­r.

Samtidig har keeperen Thomas Hagelskjae­r, lejesvende­n fra Vejle Boldklub, valgt at saette sin signatur på en etårig kontrakt med klubben fra Vangen fra sommeren 2021. Til stor glaede for Morten Dahm Kjaergaard, der kun kan beskrive Fremad-målmanden i rosende vendinger.

»Thomas er allerede kommet godt ind i klubben og på holdet med sine kvaliteter i målet og sin passion. Han har øjnet chancen for at blive en bedre keeper med fast spilletid. Og han har leveret fra første fløjt. Det er samtidig en kaempe cadeau til hele klubben og traenertea­met, at vi også kan beholde sådan én som Thomas, der altså senest har vaeret i Vejle og sågar optrådt i Superligae­n,« slutter Morten Dahm Kjaergaard.

Det er selvfølgel­ig aldrig sjovt at tabe 6-0. Det gør da ondt. Men det får mig bestemt ikke til at beordre alle mand ned i eget felt for kun at høvle bolde ud af kommunen og lukke øjnene. MORTEN DAHM KJAERGAARD, CHEFTRAENE­R, AARHUS FREMAD

 ??  ?? De seneste to testkampe mod Sønderjysk­e og Vejle Boldklub har resultatma­essigt ikke vaeret prangende. Men bag de to nederlag gemmer der sig nu alligevel nogle fornuftige praestatio­ner, beretter Aarhus Fremads cheftraene­r, Morten Dahm Kjaergaard.
Foto: Aarhus Fremad
De seneste to testkampe mod Sønderjysk­e og Vejle Boldklub har resultatma­essigt ikke vaeret prangende. Men bag de to nederlag gemmer der sig nu alligevel nogle fornuftige praestatio­ner, beretter Aarhus Fremads cheftraene­r, Morten Dahm Kjaergaard. Foto: Aarhus Fremad

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark