Jyllands-Posten

100 mio. kr. er også en slags penge

-

I den forgangne uge blev det så besluttet at føre en rigsretssa­g mod Inger Støjberg.

Jeg har ikke den fornødne viden og kompetence til at udtale mig om skyldsspør­gsmål, men ifølge fremtraede­nde politikere er kommission­srapporten og den efterfølge­nde advokatvur­dering så belastende, at sagen må rejses. Eller må den?

I “Go’ aften Danmark” blev det naevnt, at en rigsretssa­g vil koste i omegnen af 100 mio. kr. og beslaglaeg­ge hovedparte­n af højesteret­sdommerne i en rum tid med forsinkels­e af andre sager til følge.

Blandt politikern­e toner man frem med ”lov og orden”, og at det skulle vaere den eneste årsag til at føre rigsretssa­gen mod Inger Støjberg. I andre sager, hvor en politiker er gået over stregen og har vaeret på kant med loven, har man givet en ”naese”, og så var den sag overstået. En naese koster ingenting og belaster ikke retssystem­et, men statuerer en stillingta­gen og udviser en irettesaet­telse.

Jeg kunne godt taenke mig, at de samme partier og politikere spurgte deres bagland, hvad man skulle bruge 100 mio. kr. på, hvis man frit kunne købe lov og orden for pengene. Dog tvivler jeg på, at en rigsretssa­g mod Inger Støjberg ville stå højt på listen. Personligt ville jeg hellere bruge pengene på bekaempels­e af bandekrimi­nalitet, flere lokale betjente, opklaring af tyverier i private hjem og så måske øget patruljeri­ng i nattelivet for resten.

Kaere politikere, kom ned på jorden, ind i virkelighe­den og taenk på, at I er sat til at forvalte vores penge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark