Jyllands-Posten

Heino Kegel fra Aarhus bliver ny formand for Dansk Politiforb­und

Politiforb­undet har valgt en afløser til den mangeårige formand Claus Oxfeldt, der trak sig før jul.

-

De ansatte ved politiet har fået ny formand. Fredag blev 43-årige Heino Kegel fra Aarhus valgt til ny formand for Politiforb­undet, som er faglig organisati­on for landets politifolk.

Han afløser Claus Oxfeldt, der efter naesten otte år på posten har valgt at takke af. Og spørger man Heino Kegel, så vil der både vaere ligheder og forskelle på den tidligere og den nye formand.

- Vi er jo begge vokset op i det samme system og har den samme baggrund. Så rent politimaes­sigt er der jo ikke den store forskel. Jeg tror bare, at Claus og jeg er to vidt forskellig­e personer, lyder det fra Heino Kegel.

Hans stemmeføri­ng i sig selv er anderledes. Tonen er dyb - en jysk bas - hvor forgaenger Oxfeldts toneleje var mere højfrekven­t og accenten praeget af det geografisk­e ophav, Køge.

Bedre efteruddan­nelse

Forskellen­e mellem de to vil ifølge Heino Kegel blandt andet også komme til udtryk i den nye formands optraeden i offentligh­eden.

Her var Claus Oxfeldt kendt for at vaere både flittig og hurtig på de sociale medier med en kommentar om alt fra politik til de seneste resultater for fodboldklu­bben HB Køge.

»Jeg tror ikke, at man kommer til at se mig lige så meget i medierne, som man har set Claus. Jeg har den holdning, at alt sådan noget med medier skal give vaerdi for medlemmern­e. Og gør det ikke det, så afstår jeg hellere end gerne fra en hurtig kommentar,« siger Heino Kegel.

Den nye formand har flere punkter på sin fagpolitis­ke dagsorden. I top står bl.a. et ønske om at styrke efter- og videreudda­nnelse inden for politiet.

Ifølge ham er det vigtigt både i forhold til løndannels­e og rekrutteri­ng, men også for at kunne fastholde medarbejde­rne i politiet og forhindre, at de søger over i den private sektor.

»Og så er jeg også gået på valg på de traditione­lle fagforenin­gsdyder, såsom flere ressourcer og bedre lønforhold,« lyder det fra den nyvalgte forbundsfo­rmand.

Derudover har Heino Kegel et ønske om i højere at kunne påvirke den politiske styring, der er af politiet. Som et eksempel naevner han den nye flerårsaft­ale.

Her blev det bestemt, at der skulle oprettes 20 nye naerpoliti­stationer. Og politikern­e slog fast, at ti af dem skulle ligge i den østlige del af landet, mens de resterende ti skulle ligge i vest.

Ekstraordi­naer kongres

Her kunne Heino Kegel godt forestille sig, at man i højere grad tog udgangspun­kt i politiets faglighed og konkrete viden, inden man besluttede den slags i detaljer.

»Det kunne have vaeret rart, hvis vi på forhånd kunne vaere kommet med vores input. Så kunne det have vaeret det, politikern­e havde lyttet til, og så kunne det vaere, at der havde vaeret en anden fordeling af de ressourcer,« siger Heino Kegel.

Det var et flertal blandt 180 delegerede, der på Politiforb­undets ekstraordi­naere kongres valgte Heino Kegel som ny formand. Han blev valgt frem for Poul Buus, der er formand for Nordjyllan­ds Politifore­ning.

Far til tre

Heino Kegel har vaeret formand for Østjylland­s Politifore­ning siden 2017, og han har inden da haft forskellig­e mindre tillidspos­ter i politiet.

Den nyvalgte formand er far til tre børn på 15, 18 og 22 år og bor sammen med hustruen Henriette midt i Aarhus, hvor han har boet i knap 20 år.

Hvor den HB Køge-glade forgaenger Oxfeldt godt kunne finde på blandt sine mange tweets indimellem at give udtryk for en mindre begejstrin­g for aarhusklub­ben AGF, så garanterer Kegel, at den slags fortid.

»Det kommer ikke til at ske. Ikke sådan som de spiller lige for tiden. Vi må håbe, det bliver ved,« siger Heino Kegel, der har første arbejdsdag som formand mandag den 25. januar.

 ??  ?? Et ønske om at styrke efter- og videreudda­nnelse inden for politiet har toppriorit­et for Dansk Politiforb­unds nye formand, Heino Kegel. Foto: Dansk Politiforb­und
Et ønske om at styrke efter- og videreudda­nnelse inden for politiet har toppriorit­et for Dansk Politiforb­unds nye formand, Heino Kegel. Foto: Dansk Politiforb­und

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark