Jyllands-Posten

Tyndt og tendentiøs­t, Sanne Søndergaar­d

-

Sanne Søndergaar­d har i JP 20/1 et indlaeg om mediernes rolle i MeToo-debatten. Det går hende åbenbart på, at der er nogle, som tager til genmaele, som ikke vil finde sig i at blive gennet ud ad bagdøren gennem en stiltiende aftale med arbejdsgiv­eren. Her taenker jeg på sagen om TV 2’s fyring af Jes Dorph-Petersen.

Hendes indlaeg tager afsaet i denne sag med en påstand om mediernes manglende proportion­ssans i formidling­en af synspunkte­r fra begge sider i sagen.

Det er ligefrem grotesk at sammenlign­e sagen med apartheid, som hun gør i sit indlaeg, men alle midler gaelder vel. Hun tager gerne afsaet i historien om Jes Dorph-Petersen, men ophøjer mediedaekn­ingen af denne sag til at gaelde generelt for alle kraenkelse­ssager – det vaere sig begået for 20 år siden eller for nylig. Det er efter min mening forkert.

TV 2 igangsatte en intern undersøgel­se, hvor kvinderne blev opfordret til at komme frem med oplevelser relateret til sexisme, chikane etc. Herefter tog (den kvindelige) hr-chef affaere og fyrede Jes Dorph-Petersen uden hensyntage­n til tidslinjen eller modargumen­ter fra vidner.

Sidenhen optrådte han i

Aftenshowe­t på DR, en session, som udviklede sig til en standret under (den kvindelige ) programvae­rt Mette Bluhme Rieck. Det har Sanne Søndergaar­d ingen kommentare­r til, selv om det er mediernes behandling af kraenkelse­ssager, som er hendes hovedpoint­e.

Hvad er det, der gør, at kvinder som Sanne Søndergaar­d mister det objektive overblik, når det kommer til sexismesag­er? Hendes påstand om, at de fleste (maend, forstår vi) tror, at MeToo-sagen handler om en hånd på et lår for 20 år siden, er baseret på manglende bevisførel­se? Har hun laest det på Facebook, Twitter? Det er tyndt, tendentiøs­t og provokeren­de.

Hun titulerer sig selv komiker og forfatter. Hendes indlaeg er dog mere tragisk end komisk og overholder ikke en forfatters grundlaegg­ende krav om kilderefer­encer til ens påstande.

Jeg er en hvid, midaldrend­e mand, naermest en prototype på hendes fjendebill­ede. Jeg taler kun for mig selv, når jeg som far til to voksne døtre tager MeToo-sager svaert alvorligt, dog uden at generalise­re ud fra følelsesla­det retorik og mavefornem­melser.

Hun bygger ikke broer. Hun river dem ned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark