Jyllands-Posten

Til sine aktietip på Youtube

-

tilbøjelig til at tage imod råd fra folk, man kan spejle sig i,« siger Daniel Pedersen og tilføjer:

»Jeg hører i hvert fald fra mine følgere, at de godt kan lide, at jeg forklarer tingene på en mere simpel måde end nede i banken. De kan relatere til mig, fordi jeg sidder derhjemme i mit almindelig­e tøj i stedet for et jakkesaet.«

Langsigtet strategi

Daniel Pedersen beskriver sin aktiestrat­egi som langsigtet. Portefølje­n består mest af passive indeksfond­e, ETF’er og enkelte aktier som techselska­bet Tesla.

Han ejer også et hus i Vanløse, som han er ved at saelge. En del af fortjenest­en skal geninveste­res i aktier. Målet med investerin­gerne er at kunne leve af det løbende afkast, når han er fyldt 30 år. Derfor har Daniel Pedersen heller ingen planer om at saelge sine aktier, før han går på pension.

Fortaellin­gen om de nytilkomne småinvesto­rer er ellers, at de jagter hurtig gevinst og stimler sammen om de samme aktiver. En tendens, som ifølge analytiker­e har vaeret med til at puste til boblerne i Tesla-aktien og kryptovalu­taen bitcoin.

»Jeg oplever også, at mange spørger mig, om det er en god idé at investere i nogle af de meget eksponered­e aktier som Tesla, Norwegian og Kahoot. Men det er ikke min strategi,« siger Daniel Pedersen, der gør meget ud af at fortaelle om risikoen ved aktier.

»Jeg vil gerne oplyse folk, så de kan tage deres egne valg. De skal ikke bare kopiere mig eller en anden person på internette­t. De fleste begår fejl og taber penge, når de blindt følger et råd. Det har jeg også selv prøvet for år tilbage,« siger han.

Det løber rundt

I 2020 havde Daniel Pedersen ifølge eget udsagn et urealisere­t afkast på 268.000 kr., hvilket svarede til en stigning på 70 pct. i forhold til året før.

Indtaegter­ne fra de reklamer, som bliver vist på hans Youtube-videoer, svinger mellem 13.000 og 18.000 kr. om måneden. Det er lige nok til at få tingene til at løbe rundt, siger han.

Daniel Pedersen har også indgået to samarbejde­r med selskabern­e Taxhelper og Mybanker, som rådgiver om privatøkon­omi. Han tager ikke imod betaling fra børsnotere­de virksomhed­er eller handelspla­tforme, som vil naevnes i hans videoer, understreg­er han.

»Jeg har fået mange henvendels­er fra alle typer af virksomhed­er. Men det vigtige for mig er, at jeg kun laver aftaler, som giver mine følgere vaerdi og giver mig frihed til at komme med min mening,« siger Daniel Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark