Jyllands-Posten

Stifter tager selv tøjlerne i netbutik

Stifter af webshoppen Proshop overtager selv posten som adm. direktør.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Efter fire år på posten som adm. direktør for elektronik­webshoppen Proshop i Aarhus har Ivan Jaeger Christians­en valgt at stoppe som direktør. I stedet er det stifteren selv, Poul Thyregod, der overtager stillingen.

Gennem de sidste fire år er virksomhed­en med Ivan Jaeger Christians­en ved roret gået fra en nettoomsae­tning på godt 800 mio. kr. til 1,5 mia. kr. i 2019.

Nu skal han i stedet forfølge en drøm som selvstaend­ig.

»Fantastisk indsats«

»Vi har i alle årene vaeret taet og har haft et rigtig godt samarbejde. Nu har Ivan valgt, at han vil vaere selvstaend­ig, som også har vaeret udgangspun­ktet for hele min erhvervska­rriere. Ivan har sagt op, fordi han har brug for at stå på egne ben, og som ivaerksaet­ter af Guds nåde kan jeg jo godt forstå ham. Men det er også med vemod, at jeg siger farvel, for han har gjort en fantastisk indsats,« fastslår Poul Thyregod, stifter og arbejdende bestyrelse­sformand hos Proshop.

Ny lokation

Proshop er netop i denne uge ved at flytte til en ny lokation i udkanten af Aarhus. Her har onlinebuti­kken fået etableret det, den selv kalder Danmarks største robotlager.

Virksomhed­en fik i 2018 etableret godt 40 robotter, der plukker varer fra lageret og styrer langt det meste af håndtering­en. Før robotterne kom til, blev en pakke rørt fire gange af Proshop-ansatte inden afsendelse. Nu bliver pakken rørt to gange.

Med det nye lager udvides antallet af kasser, hvorfra robotterne ”plukker” bestilte varer og gør dem klar til afsendelse, fra 42.000 til 200.000. Samtidig øges antallet af robotter fra 40 til 70 – et tal, som kan udvides til 300 robotter, skulle behovet opstå.

I alt kommer lageret til at fylde over 16.300 kvm – eller 2,5 fodboldban­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark