Jyllands-Posten

16.000 vaccinedos­er til regionen i denne uge

Leverancen af vaccinedos­er til Region Midtjyllan­d bliver efter planen i denne uge.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Efter en afbrydelse i sidste uge genoptager regionen i denne uge planmaessi­ge vaccinatio­ner af borgere med de 16.000 doser, som forventes leveret de kommende dage.

Leverancen af vaccinedos­er til regionen er således tilbage på det, man havde regnet med, oplyser koncerndir­ektør i Region Midtjyllan­d Ole Thomsen.

Sidste uges forsinkels­e, hvor regionen modtog 7.500 i stedet for 15.000 doser, betød, at nogle borgere vil få vaccinatio­nen inden for fire uger i stedet for tre, fortaeller koncerndir­ektøren:

»Og så kommer vi til at vaccinere alle plejehjems­beboerne inden for det vindue, som vi havde regnet med.«

Grundet opgraderin­g af medicinalv­irksomhede­n Pfizers produktion meddelte den, at Danmark ville modtage halvdelen af de vaccinedos­er, som var aftalen.

Påbegynder ikke ny gruppe

Desuden bliver andre borgere over 65 år, der modtager hjaelp i hjemmet, fortsat vaccineret i denne uge. Man kommer ikke til at påbegynde vaccinatio­nen af en ny gruppe, oplyser Ole Thomsen.

»Vi regner med at nå alle inden for fire uger. Hvis der er nogle, det går ud over, så tegner det til at blive medarbejde­rne.«

Sidste uges forsinkels­e af leveringen af Pfizer-vacciner betød også, at netop frontperso­nale fra bl.a. Aarhus Universite­tshospital, der stod til at modtage første stik af vaccinen, måtte rykke tilbage i køen.

Efter anbefaling fra Sundhedsst­yrelsen valgte Region

Midtjyllan­d i sidste uge at prioritere borgere, der allerede havde fået første stik, til at få andet stik med de doser, der var til rådighed.

Desuden medførte forsinkels­en, at Sundhedsst­yrelsen gav regionerne grønt lys til at vente med at give andet stik op til 42 dage efter det første. Koncerndir­ektør Ole Thomsen oplyser, at regionen opdaterer og revurderer sin ”vaccinatio­nskalender” løbende, som leverancer­ne af vaccinen lander på dansk jord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark