Jyllands-Posten

AGF har fundet afløser for anføreren: landsholds­spiller, men baenket i Belgien

AGF lejer gambiansk landsholds­spiller med fortid i Horsens og FCM. Men Bubacarr Sanneh har kun spillet otte klubkampe det seneste halvandet år.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

AGF har fundet en afløser for anfører Niklas Backman, der har fået en alvorlig knaeskade og formentlig er ude i resten af 2021.

AGF lejer den gambianske forsvarssp­iller Bubacarr Sanneh i belgiske Anderlecht. Den tidligere Horsens- og FC Midtjyllan­d-spiller skal spille i AGF i resten af denne saeson.

»Efter Niklas Backman desvaerre er blevet alvorligt skadet, stod vi med en aktuel udfordring i vores bagerste kaede. Den har vi forhåbentl­ig nu løst med en dygtig forsvarssp­iller i skikkelse af Sanneh, der gennem flere saesoner har vist sit vaerd i Superligae­n,« siger Jacob Nielsen, der er adm. direktør i AGF.

Flere korte lejeophold

Det er uvist, om AGF har sikret sig en købsoption eller mulighed for yderligere forlaengel­se i forbindels­e med lejeaftale­n. Klubben skriver, at aftalen »i første omgang« løber indtil sommerpaus­en.

Bubacarr Sanneh er ikke ubekendt med lejeophold af kortere varighed. Han har både vaeret et halvt år i Tyrkiet og også et halvt år i en anden belgisk klub.

Gambianere­n kom første gang til Danmark i 2014 som 20-årig til AC Horsens. Han fik et gennembrud i Superligae­n og blev købt af FC Midtjyllan­d

i 2017. Her leverede han en staerk saeson og blev mester med FC Midtjyllan­d i 2018. Det fik Anderlecht på banen med et millionbud og en lang kontrakt, der løber helt indtil sommeren 2023.

Ingen succes i Anderlecht

Men Bubacarr Sanneh formåede aldrig for alvor at slå igennem i Anderlecht. Han fik dog også kun et enkelt år til at vise sit vaerd. I sommeren 2019 blev han sendt på et halvt års leje i tyrkiske Götzep. Det blev ikke en succes med blot fem kampe i Tyrkiet. Derefter blev han lejet ud til KV Oostende i den belgiske liga. Her blev det blot til tre kampe i foråret 2020, inden han returnered­e til Anderlecht i sommeren 2020.

»Sanneh er en topspiller, der har en god alder. Han er blevet modnet af at vaere i Belgien og senere også i Tyrkiet,

og vi ser frem til at byde ham velkommen tilbage til Danmark og til AGF, hvor han kommer til at supplere vores forsvar med sin fysiske styrke og sit hårde arbejde,« siger Jacob Nielsen.

I det seneste halve år har Bubacarr Sanneh ikke en eneste gang vaeret i kamptruppe­n i Anderlecht. Laegger man alle kampe sammen, har Bubacarr Sanneh blot spillet otte opgør det seneste halvandet år, og han har ikke vaeret på banen på klubplan siden den 29. februar 2020.

Alle husker nok hans kvaliteter fra hans første tid i ligaen, og selv om han ikke har spillet så mange kampe på det seneste, så er han stadig en dygtig forsvarssp­iller. JACOB NIELSEN, DIREKTØR I AGF

Stadig dygtig

På trods af den manglende spilletid på klubplan har han hele tiden vaeret fast mand for det gambianske landshold. Han har senest fået fuld spilletid i november i to kvalifikat­ionskampe imod Gabon.

»Alle husker nok hans kvaliteter fra hans første tid i ligaen, og selv om han ikke har spillet så mange kampe på det seneste, så er han stadig en dygtig forsvarssp­iller, som kommer til at gardere os godt på den front i løbet af foråret, der byder på rigtig mange kampe,« siger Jacob Nielsen.

Ikke med imod FCK

AGF spiller onsdag testkamp imod FC København, men den kan Bubacarr Sanneh ikke deltage i, da han skal coronatest­es og igennem en karantaene­periode efter ankomsten fra Belgien. AGF spiller første kamp i saesonen i Superligae­n tirsdag på udebane imod Vejle.

Bubacarr Sanneh ved godt, at han ikke bare stryger direkte ind på AGF-holdet.

»AGF gør det rigtig godt. For at få et gennembrud på det her hold skal man arbejde virkelig, virkelig hårdt,« siger Bubacarr Sanneh.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark