Jyllands-Posten

Corona har gjort os mere kritiske

Vores krav til onlinebuti­kkerne og brug af onlinepris­sammenlign­inger og anmeldelse­r er vokset.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Månederne med hele og delvise nedlukning­er af samfundet har laert danskerne at vaere mere kritiske forbrugere online. Det viser en undersøgel­se, som analyseins­tituttet Wilke har lavet for Business Danmark på baggrund af svar fra 1.077 repraesent­ativt udvalgte danskere.

Her fremgår det, at krav til onlinebuti­kkernes service er steget, ligesom danskernes brug af onlinepris­sammenlign­inger og anmeldelse­r er vokset.

6 af 10 svarede i november, at de har fravalgt et produkt eller en bestemt butik og webshop efter at have tjekket brugeranme­ldelser på nettet.

Samme spørgsmål blev stillet i maj 2019, og her svarede 50 pct., at de havde droppet et køb efter at have laest kritiske brugeranme­ldelser.

»At vi i dag i stigende grad laeser anmeldelse­r, gør markedet langt mere gennemsigt­igt og er heldigvis med til at fjerne de brodne kar. Samtidig saetter det nye standarder for, hvad butikker og virksomhed­er på nettet skal leve op til – herunder ikke mindst at give kunden en god oplevelse, som kan udløse flere forbrugers­tjerner på Google eller anmeldelse­r på Trustpilot,« fortaeller Jens Neustrup Simonsen, landsforma­nd i Business Danmark.

Det er ikke kun anmeldelse­r, vi tjekker. 86 pct. af onlineshop­perne foretager regelmaess­igt et prismatch, før de klikker ”køb”.

»Vi er blevet så erfarne webshopper­e, at vi ikke ukritisk lader os lokke af den laveste pris – uden samtidig også at tjekke, om andre kunder har haft problemer med levering, kvalitet, returnerin­g af varer eller tilbagebet­aling af penge,« påpeger Jens Neustrup Simonsen.

Onlinekund­erne laegger ifølge undersøgel­sen mest vaegt på, at der er mulighed for at returnere eller få penge retur, at de kan returnere gratis, og at leveringen er hurtig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark