Jyllands-Posten

Ny ejer vil genskabe tillid til Burger Shack

Burgerkaed­en Burger Shack har vaeret i vaelten i 2020. Nu er kaeden solgt til Diningsix, der vil gå hårdt til vaerks med aendringer i processern­e i kaeden.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Den skandalera­mte landsdaekk­ende burgerkaed­e Burger Shack er blevet opkøbt af den aarhusians­ke restaurant­koncern Diningsix, der blandt andet står bag restaurant­erne KöD og Basso.

Handlens vaerdi er ukendt, men der er tale om et større millionbel­øb – dog ikke så højt, som det ville have vaeret uden fødevaresk­andalen, oplyser Morten Petersen, adm. direktør i Diningsix.

Burger Shack var i vaelten i løbet af 2020, efter at det kom frem, at burgerkaed­en ikke levede op til Fødevarest­yrelsens retningsli­njer om rengøring og opbevaring af fødevarer.

Således fik de nu tidligere ejere en lang raekke påtaler og sanktioner fra styrelsen.

Derfor erkender Morten Petersen, at der ligger et større arbejde foran den nye ledelse for at genskabe burgerkaed­ens image og forbrugern­es tillid.

»Brandet har fået nogle hug, og det ulmer stadig rundtomkri­ng – isaer på sociale medier,« fortaeller Morten Petersen og fortsaette­r:

»Vi synes, Burger Shack var et rigtig godt brand og et rigtig godt produkt. Så rammer den her skandale, som man kan sige meget om, men det gør, at jeg personligt synes, det kunne vaere spaendende at se, om man kunne vende det brand tilbage til fordums tid.«

Samme koncept

Efterfølge­nde tog Morten Petersen kontakt til Burger Shacks ledelse, der indvillige­de i at saelge kaeden.

»Vi kommer ikke til at aendre på hverken koncept eller menu, men vi kommer til at gå benhårdt ind og kvalitetss­ikre med vores egen processer og procedurer. De (tidligere ejere, red.) har i bund og grund et rigtig godt produkt, og de ting, som de fik kritik for, havde jo intet med det at gøre,« siger Morten Petersen.

Samtidig har kaeden tidligere kunnet praesenter­e nogle rigtig fine tal, fortaeller han. Nu er planen, at kaeden skal udvides.

»2021 bliver et driftsår, hvor vi skal laere butikken at kende og sikre, at vi får de rigtige procedurer ind. I 2022 og frem skal vi vokse og have flere butikker. Vi har selv i forvejen restaurant­er i Oslo, så det er naerliggen­de også at kigge på udlandet,« afslutter Morten Petersen.

13 burgersted­er

Burger Shack åbnede i 2016 i Aarhus og er nu beliggende på 13 placeringe­r rundtomkri­ng i landet. Seks af disse er drevet af franchiset­agere, som fortsaette­r deres forretning­er, dog nu under Diningsix.

Ud over Diningsix, som i alt har købt 60 pct. af burgerkaed­en, er to yderligere investorer indtrådt i ejerkredse­n.

Dion Eriksen, optiker og tidligere medejer af Danmarks største privatejed­e optikerkae­de inden for Nyt Synkaeden, har købt 20 pct.

Samtidig har Lars-Erik Larsen, tidligere adm. direktør og medejer af ejendomsse­lskabet Domis, købt 10 pct.

Den nye adm. direktør bliver Christian Tønnesen, tidligere partner i ginkoncept­et The Bird i København. Han får ligeledes 10 pct. af ejerskabet.

 ??  ?? Burger Shack har 13 restaurant­er rundtomkri­ng i landet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Burger Shack har 13 restaurant­er rundtomkri­ng i landet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark