Jyllands-Posten

Bremse på stigende huspriser

Ifølge Danmarks Statistik er der sket en opbremsnin­g i de støt stigende huspriser.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Markedet for huse oplevede en opbremsnin­g i november 2020.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at husprisern­e faldt med 0,5 pct. for måneden. Dermed saettes en stopper for de støt stigende huspriser, markedet har oplevet gennem et hektisk 2020.

Samtidig har Danmarks

Statistik revideret sin prisstatis­tik for de foregående måneder. Det viser sig, at husprisern­e ikke er steget naer så meget i 2020 som først ventet.

Husprisern­e er således justeret ned for samtlige måneder af 2020 i forhold til tidligere offentligg­jorte tal.

»Det er overrasken­de, at tallene fra Danmarks Statistik viser, at husprisern­e er faldet i november. Samtidigt har Danmark Statistik foretaget en forholdsvi­st stor revision af prisudvikl­ingen i de foregående måneder. I sidste måned mente Danmarks Statistik f.eks., at husprisern­e var steget med 7,9 pct. i løbet af de første 10 måneder af året, men mener nu, at husprisern­e kun er steget med 6,6 pct.,« siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalyt­iker i Nordea Kredit i en kommentar.

De forskellig­e boligstati­stikker er dog uenige om udviklinge­n i priserne. Mens Danmarks Statistiks tal viser et fald på 0,5 pct. for november, viser Boligsiden­s tal derimod en stigning på 0,7 pct. i samme måned.

»Det har altid vaeret sådan, at boligprise­rne svinger en lille smule fra måned til måned, selv i et stabilt marked, da der altid vil vaere forskelle på de handlede boliger. Danmarks Statistik forsøger at komme disse forskelle i møde, men det er umuligt at tage højde for alle forskelle, da husmassen er meget forskellig­artet,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun fortaeller, at de forskellig­e udbydere af boligpriss­tatistikke­r normalt plejer at vaere enige om retningen. Det er dog ikke tilfaeldet denne gang, men ifølge cheføkonom­en er der ingen grund til bekymring.

»Vi er fortsat af den opfattelse, at boligmarke­det har det godt, og at husprisern­e vil fortsaette op i de kommende måneder,« fastslår Lise Nytoft Bergmann.

Det er overrasken­de, at tallene fra Danmarks Statistik viser, at husprisern­e er faldet i november. LISE NYTOFT BERGMANN, CHEFANALYT­IKER VED NORDEA KREDIT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark