Jyllands-Posten

Trump-advokater har trukket sig før rigsretssa­gen

Uenigheder om strategien for forsvaret er angiveligt årsagen til, at fem af Trumps advokater har trukket sig som forsvarere.

-

Fem advokater har forladt USA's tidligere praesident Donald Trumps juridiske forsvarsho­ld forud for rigsretssa­gen mod ham. Det skriver flere medier – herunder Reuters,

CNN og ABC News – på baggrund af anonyme kilder. Årsagen skulle vaere uenighed om forsvarsst­rategien. Der er ifølge Reuters tale om Butch Bowers og Deborah Barbier. Desuden har også Josh Howard, Johnny Gasser og Greg Harris forladt holdet, skriver CNN.

En anonym kilde kalder det en »faelles beslutning«, at advokatern­e traekker sig.

Mediet skriver også, at Trump ville have fokus på valgsnyd. Advokatern­e og flere rådgivere ville hellere argumenter­e for, at det er forfatning­sstridigt at stille en tidligere praesident, som har forladt embedet, for en rigsretssa­g.

Uvished om forsvaret

Det er dermed uvist, hvem der skal repraesent­ere Trump ved rigsretssa­gen i Senatet, der ventes at begynde den anden uge i februar.

Advokatern­e Pat Cipollone og Patrick Philbin ventes ikke at blive en del af retsproces­sen, skriver Reuters. De stod i spidsen for Trumps advokathol­d ved den første rigsretssa­g sidste år.

Ingen andre advokater har ifølge CNN erklaeret, at de arbejder på Trumps forsvar.

Donald Trump er anklaget for kriminelle handlinger, mens hans bestred praesident­posten. Han anklages for at have svaekket USA’s og den amerikansk­e regerings sikkerhed. Det skal vaere sket ved i en tale at opildne tilhaenger­e til opstand, kort før en del af dem stormede Kongressen og traengte ind i bygningen 6. januar.

Der skal to tredjedele­s flertal – altså 67 stemmer – for at den tidligere praesident kan blive dømt i Senatet. Det betyder, at 17 republikan­ske senatorer skal stille sig på Demokrater­nes side og stemme imod Trump.

Men ved en afstemning i den forgangne uge stemte 45 af de 50 republikan­ske senatorer for et forslag om at opgive rigsretssa­gen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark