Jyllands-Posten

Dommeren bad dansker om at yde mere i finale

Anders Antonsen spolerede Viktor Axelsens drøm om et hattrick, da han vandt saesonfina­len i tre saet.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Et mundbind er et effektivt middel til at skjule sin sindsstemn­ing, selvom øjnene også fortaeller noget. Vender munden op eller ned? Man ved det ikke. Til slut i den omfattende og koreografe­rede praemiecer­emoni var der dog ingen vej udenom, da fotografer­ne bad om nogle billeder uden mundbind af de to finalister.

Viktor Axelsens mundvige hang som to stejle smash, mens Anders Antonsen smilede som et barn på vej i fart ned af en kaelkebakk­e.

Den 23-årige Anders Antonsen leverede en stor overraskel­se, da han besejrede landsmande­n Viktor Axelsen i saesonfina­len med 21-16, 5-21, 21-17.

Axelsen var storfavori­t i finalen efter to turnerings­sejre i traek i Thailand i de seneste to uger efter suveraent spil. Fysisk og mentalt er han naeppe set bedre i karrieren. Men Antonsen fandt alligevel en vej.

Sejren kom i hus med en perfekt taktik og en lettere kontrovers­iel fordeling af kraefterne, hvor han gav den fuld gas i første og tredje saet, mens han lagde sig fuldstaend­ig ned i andet saet, som Axelsen hurtigt vandt med 21-5.

Henstillin­g fra dommeren

Bagud 1-12 i andet saet fik Antonsen en henstillin­g fra dommeren, der ganske enkelt bad ham om at yde noget mere. Dommeren var traet af at se fejl på fejl. Anders Antonsen skruede lidt op efter dommerens formaning, men ikke meget.

Han sparede benene og lungerne. Han er stadig maerket efter at have vaeret ramt af corona, og han vidste, at han ikke ville have noget at skyde med i tredje saet, hvis han boksede løs i andet saet også. I stedet gemte han sine sidste kraefter til det tredje og afgørende saet, som han hev i land, selvom Axelsen var foran i slutfasen.

»Anders Antonsen har spillet med, hvad han har haft af fysiske ressourcer. Han får det gjort på den rette måde i den uge her. Han udnyttede sine muligheder gennem turneringe­n, og det er exceptione­lt flot det, han har opnået her,« sagde den danske landstraen­er, Kenneth Jonassen, efter finalen, hvor han sad på tribunen uden at guide de to spillere, som han begge er med til at traene til daglig.

Magiske slag undervejs

Antonsen sørgede gennem hele kampen for så vidt muligt at tage Axelsens giftige stejle smash ud af kampen og ventede på egne muligheder eller fejl fra Axelsen, og dem var der overrasken­de mange af i kampen. Og så leverede Anders Antonsen selv flere magiske slag undervejs, som da han holdt sig i live i første saet i en duel ved at slå til bolden imellem benene. Den bold vandt han senere på rå fight. I det afgørende tredje saet leverede han dagens bedste slag, da han nåede ned til et smash og med baghånden vinklede bolden lige over nettet og på tvaers af banen.

Med sejren i World Tourfinale­n vandt Anders Antonsen 120.000 dollars (735.000 kr.) og 12.000 point til verdensran­glisten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark