Jyllands-Posten

Ikea Danmark saetter rekord

Selvom coronakris­en har betydet lukkede varehuse og begraensed­e besøg, har Ikea Danmark alligevel igen slået rekord i omsaetning.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Nedlukning­er og hjemsendel­ser har ikke lagt en daemper på danskernes interesse for svenske samlselv-møbler – naermere tvaertimod.

Ikea Danmark har igen rekordomsa­etning til trods for, at møbelgigan­tens varehuse har vaeret lukket ned i store dele af regnskabså­ret på grund af coronarest­riktioner.

Det viser seneste regnskab fra Ikea A/S.

I regnskabså­ret 19/20 har Ikea i Danmark omsat for 4,8 mia. kr. Det er en lille stigning på 3 pct. fra forrige regnskabså­r og den højeste omsaetning nogensinde.

Den danske del af koncernen går også ud af regnskabså­ret med et paent årsresulta­t. I 19/20 lyder resultatet nemlig på 349 mio. kr. Det er en stigning på 10 pct. fra forrige år.

Varehuse lukket

I Danmark har den svenske detailkaed­e i alt fem varehuse, som Ikea for en periode frivilligt valgte at holde lukket for at bremse coronasmit­ten. Lige nu er varehusene lukket for shoppingga­ester, men det er stadig muligt at bestille varer online til afhentning.

Og selvom man ikke ved, hvor laenge den nuvaerende nedlukning kommer til at vare, så er man hos Ikea Danmark alligevel fortrøstni­ngsfuld.

Johan Laurell, der er adm. direktør i Ikea Danmark, satser på, at interessen for møbler og bolig fortsaette­r.

»I det forløbne år er salget til boligen vokset. Opgaven med fokus på alt til hjemmet er at holde fast i vaeksten og vaere tilgaengel­ig både digitalt og fysisk,« har landechefe­n tidligere fortalt til Jyllands-Posten.

Han tilføjer dog, at det er svaert at sige praecis, hvordan fremtiden ser ud, når man ikke ved, hvordan coronakris­en vil udvikle sig.

Ikea, der i alt har ca. 450 varehuse globalt, har samlet set oplevet et fald i omsaetning i regnskabså­ret som resultat af coronarest­riktioner verden over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark