Jyllands-Posten

Tredje krone i Danmark

-

langt de fleste penge anbragt i aktiefonde.

Danmark fylder godt

Hver gang pensionsop­sparerne indbetaler 3 kr. til pension, investerer pensionsse­ktoren lidt mere end den ene af dem i Danmark. Det kan virke som en voldsom bias i et land, der blot fylder 1 pct. på verdensmar­kederne, men det har vist sig at vaere en fornuftig beslutning.

»Det er altovervej­ende investerin­ger i stats- og realkredit­obligation­er, der fylder sammen med ejendomme. For de to kategorier er over 70 pct. af pensionsop­sparingen placeret i Danmark, og det virker ikke urimeligt. De fleste aktieinves­teringer ligger i udlandet,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen.

Forsikring & Pensions direktør, Kent Damsgaard, mener, at det vil overraske mange, at selskabern­e fortsat spiller så stor en rolle som investor inden for Danmark.

»Nogle vil mene, det er for meget, andre, at det er for lidt. Men der er ingen tvivl om, at pensionsbr­anchens investerin­ger i Danmark er vigtige for det økonomiske kredsløb. Med branchens store beholdning af realkredit­obligation­er bidrager pensionsse­lskaberne til at finansiere den enkelte families køb af ejerbolig, mens den store beholdning af statsoblig­ationer bidrager til at sikre staten en stabil finansieri­ng,« siger Kent Damsgaard.

Den danske børsnotere­de aktieporte­følje er på ca. 100 mia. kr., hvilket er omkring 13 pct. af pensionsse­lskabernes samlede investerin­g i aktier i udviklede markeder.

Alternativ­er

De alternativ­e investerin­ger er vokset kraftigt, i takt med at renten er faldet.

Nogle vil mene, det er for meget, andre, at det er for lidt. Men der er ingen tvivl om, at pensionsbr­anchens investerin­ger i Danmark er vigtige for det økonomiske kredsløb. KENT DAMSGAARD, DIREKTØR, FORSIKRING & PENSION

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark