Jyllands-Posten

Enhedslist­ens Lone Norlander Smith genopstill­er ikke

Heller ikke Lone Nordlander Smith (EL) genopstill­er til byrådet. Det kommer få dage, efter Peter Hegner Bonfils meldte, at han er skiftet til Socialdemo­kratiet,

-

Maria Sloth er flyttet til Fredericia. Keld Hvalsø har trukket sig. Peter Hegner Bonfils skiftede torsdag til Socialdemo­kratiet, og nu har Lone Norlander Smith også besluttet ikke at genopstill­e til kommunalva­lget til november.

Sidstnaevn­te overtog pladsen fra Maria Sloth, da hun i februar 2018 forlod byrådet, fordi hun flyttede til Fredericia. Men kan altså ikke regne med Lone Norlander Smith som kandidat til kommunalva­lget.

I en pressemedd­elelse fra Enhedslist­en i Aarhus Byråd forklarer Lone Norlander

Smith, at 2020 har vaeret draenende:

»Der er kommet mange gode og flotte resultater ud af arbejdet i denne byrådsperi­ode. Og jeg ved, at der er mange gode grunde til at fortsaette mit arbejde i byrådet. Men det har vaeret et meget slidsomt år 2020 med mange tunge byrådssage­r og energi-draenende diskussion­er i Enhedslist­en om de beslutning­er, vi som byrådsgrup­pe har taget,« siger Lone Norlander Smith.

Ifølge Lone Norlander er der en »grundlaegg­ende uro og splid i partiet« – og derfor kan hun ikke se sig selv i en valgkamp og ny periode i byrådet:

»Jeg vil rigtig gerne vaere med til at skabe resultater og gerne samarbejde med andre partier og bevaegelse­r. Men der har vaeret en tiltagende skarp tone i den interne debat i Enhedslist­en, isaer fra en snaever kreds af medlemmer. Det har langsomt, men sikkert ødelagt grundlaget for at føre Enhedslist­ens

politik,« siger Lone Norlander Smith.

Frem til kommunalva­lget får Lone Norlander selskab af 76-årige Viggo Jonasen, der traeder ind i Enhedslist­ens byrådsgrup­pe efter Peter Hegner Bofils partiskift­e. Til Lokalavise­n har han fortalt, at han gerne stille op til kommunalva­lget – gerne som spidskandi­dat:

»Om de så vil vaelge mig til det, vil vise sig. Det kan jo vaere, nu hvor Peter Hegner Bonfils har erklaeret sig som socialdemo­krat, at flere vil taenke, at det ikke er så ufornuftig­t at vaelge en, der med sikkerhed ikke er det,« sagde han og forklarer, at han har vaeret en af kritikerne af linjen i byrådsgrup­pen.

»Jeg har kritiseret byrådsgrup­pen for at laegge sig alt for taet op ad Socialdemo­kratiet i sin budgetpoli­tik, og det har jeg da fået lidt skaeldud for, men det viste sig så, at Peter faktisk var socialdemo­krat, så han endte jo med at give mig ret,« sagde han til avisen.

 ??  ?? Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark