Jyllands-Posten

Opkraevnin­gsfejl hos Danske Bank

Danske Bank har fundet en ny »problemsti­lling« under oprydnings­arbejdet med gaeldsindd­rivelsespr­oblemer.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Danske Bank har identifice­ret endnu en fejl, der betyder, at flere tusinde af bankens erhvervsku­nder i en periode kan vaere blevet opkraevet gebyr, som banken ikke har haft grundlag for at opkraeve.

Ifølge banken vedrører den nye »problemsti­lling« i alt 2.300 erhvervsku­nder, som i en periode muligvis har betalt et kreditforn­yelsesgeby­r.

»Det skyldes en systemfejl fra 2015, hvor vi automatise­rede et gebyrsyste­m for erhvervsku­nder. Vi er i gang med at identifice­re samtlige berørte kunder og begyndte at kontakte dem i slutningen af januar. Alle berørte kunder vil naturligvi­s blive kompensere­t,« oplyser banken.

Opkraevnin­gsfejlen er fundet i forbindels­e med, at Danske Bank forrige år igangsatte et større oprydnings­arbejde, da det kom frem, at banken havde lavet fejl i en raekke aeldre kundesager.

»Vi gør fortsat fremskridt med at rette op på de gamle fejl i de identifice­rede kundesager, ligesom vi også er begyndt at undersøge sagen med de 2.300 erhvervsku­nder. Som med de øvrige identifice­rede sager er det vores prioritet at komme til bunds i sagen og sikre, at enhver kunde, der har lidt et tab, bliver kompensere­t så hurtigt som overhovede­t muligt,« siger Peter RostrupNie­lsen, leder af bankens centrale enhed.

Ifølge de nyeste tal har Danske Bank gennemgået ca. 83.000 kundesager i forbindels­e med fejlbehaef­tede data i inkassosag­er. Her har banken fundet, at 1.500 kunder er blevet opkraevet for meget. Kunderne vil modtage kompensati­on for deres tab.

Ud over inkassosag­erne har Danske Bank uretmaessi­gt opkraevet renter på rykkergeby­r, hvilket kan vedrøre op til 400.000 danske kunder.

Banken forventer, at halvdelen af de berørte kunder har betalt under 50 kr. for meget i renter.

 ??  ?? Danske Bank er i gang med et større oprydnings­arbejde. Foto: Aleksander Klug
Danske Bank er i gang med et større oprydnings­arbejde. Foto: Aleksander Klug

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark