Jyllands-Posten

Januar var den dårligste måned for bilsalget i 12 år

- /Stenvei

Coronanedl­ukningen er en regulaer mavepuster for bilsalget. I januar var salget af nye personbile­r på det laveste niveau siden 2009.

»Friske tal fra de danske bilimportø­rer viser, at der i januar blev solgt 10.257 personbile­r. Det er hele 45,1 pct. lavere end samme tid sidste år,« siger Anders Christian Overvad, økonom i Arbejderne­s Landsbank, i en kommentar til tallene.

Med afsaet i de nye bilafgifte­r, som fik virkning den 18. december, var forventnin­gen ellers fra regeringen og støttepart­ier, at der ville komme fuld fart på isaer salget af grønne biler.

»Vi forstår naturligvi­s coronasitu­ationens alvor, men appellerer samtidig til, at myndighede­rne vil gribe restriktio­nerne af detailhand­len mere nuanceret og differenti­eret an,« siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportø­rer.

Udover coronanedl­ukningen er bilbranche­n også ramt af udfordring­er med overgangen til nye bilafgifte­r, som betyder, at bilforhand­lere frem til den 1. juni risikerer at skulle agere bank for statskasse­n, når der saelges nye biler.

Alligevel tror Arbejderne­s Landsbank på, at bilbranche­n kommer staerkt tilbage.

»Med udsigt til en vaccineudr­ulning, der er faerdig til sommer, er det vores forventnin­g, at bilsalget vil få et fint 2. halvår, og 2021 behøver ikke byde på et lige så lavt bilsalg som 2020,« siger Anders Christian Overvad.

Af de 10.257 solgte biler i januar, var 19,8 pct. af salget elbiler og plug-in hybridbile­r mod 7,0 pct. af personbils­alget i januar 2020.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark