Jyllands-Posten

Mobilepay optrapper krigen i butikkerne

Mobilepay skifter kurs og følger i haelene på betalingsg­iganter som amerikansk­e PayPal og kinesiske Alipay, der i årevis har haft stor succes med QR-betalinger.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Mobilepay skifter nu kurs ude i butikkerne. Ansporet af bl.a. hård konkurrenc­e fra kontaktløs­e betalingsk­ort, Google Pay og ikke mindst Apple Pay dropper den Danske Bank-ejede betalingst­jeneste bluetooth-betalinger.

For Mobilepay-kunder betyder det et farvel til de hvide bokse, som sidder ved mange betalingst­erminaler rundt om i detailhand­len. I stedet skal betalingen fremover ske ved at scanne en såkaldt QRkode, som vil vaere synlig ved kassen.

»Vi må bare erkende, at markedet har flyttet sig, og QR-koder er meget mere synlige for forbrugern­e. Det sikrer en større genkendeli­ghed, og dermed er der større chance for, at forbrugern­e vil vaelge os,« siger Claus Bunkenborg, topchef i Mobilepay, om skiftet til QR-koder, som mange kender fra f.eks. scan selv-løsninger i Coop-butikkerne.

Velprøvet løsning

Mobilepay har laenge tilbudt QR-betalinger, men mest som et overset alternativ. Det aendrer sig nu, lyder meldingen.

Fremover vil Mobilepay skaere betalingsl­øsningen til, så den fremstår skarpt i butikkerne. Derfor er Mobilepay klar med QR-koder til butikkerne på alt fra klistermae­rker til maerker af glas, trae eller digitale løsninger.

»Det er ikke et forsøg på at konkurrere head to head med Apple og Google, men et ønske om at gøre det endnu nemmere for kunderne de steder, hvor vi kan gøre en forskel,« siger Claus Bunkenborg.

At valget er faldet på QRkoderhvo­r QR står for quick response - forklares med, at løsningen for laengst har vist sin styrke på det globale betalingsm­arked ved at vaere førstevalg for giganter som amerikansk­e PayPal og kinesiske Alipay.

Samtidig har det europaeisk­e betalingss­amarbejde

EMPSA, som Mobilepay er en del af, besluttet at gøre QRkoder til en betalingss­tandard, ligesom den finurlige stregkodel­øsning tegner til at blive en fremtidig EU-standard, lyder meldingen.

Men Mobilepay-topchef Claus Bunkenborg forsøger ikke at skjule, at hele øvelsen også handler om at lokke nye erhvervsku­nder til, fordi løsningen er nem at skubbe ud over disken i butikkerne.

Grundlaegg­ende er problemet jo, at forbrugern­e har masser af brugbare alternativ­er. Derfor skal Mobilepay stjaele fra andre. HENNING N. JENSEN, SENIORPART­NER I PLUSCON

Løbet kan vaere kørt

Henning N. Jensen, seniorpart­ner i konsulenth­uset PlusCon, forstår godt, at Mobilepay

 ??  ?? Et teknologis­k kursskifte i Danske Bank-ejede Mobilepay sender de hvide betalingsb­okse i butikkerne ud i mørket. Foto: Benjamin Nørskov
Et teknologis­k kursskifte i Danske Bank-ejede Mobilepay sender de hvide betalingsb­okse i butikkerne ud i mørket. Foto: Benjamin Nørskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark