Jyllands-Posten

Formueplej­e har købt nordiske bankaktier efter en lang pause

Hvis man har tålmodighe­d, kan bankaktier vaere en god investerin­g, lyder det fra flere eksperter.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Danmarks største bankuafhae­ngige kapitalfor­valter er igen begyndt at investere i nordiske bankaktier. Formueplej­e, som investerer en formue på omkring 100 mia. kr. for 11.000 kunder, er ellers i flere år gået i en stor bue uden om netop bankaktier.

»Vi er gået i gang med at øge vores eksponerin­g i banker – herunder også i Norden. Vi har vurderet, at der i nogle af dem er udsigt til et fornuftigt, langsigtet afkast,« siger Otto Friedrichs­en, aktiechef og partner i Formueplej­e.

I Danmark har han konkret købt Jyske Bank-aktier.

»Det er en bank, som på mange måder har gennemgået en stor transforma­tion, og vi vurderer udlånskval­iteten og driften som god, og banken er derfor en god, langsigtet investerin­gscase,« siger Otto Friedrichs­en.

Uklar udlånskval­itet

Han peger på, at Formueplej­e hele tiden har haft penge investeret i amerikansk­e bankaktier.

Fravaeret af europaeisk­e bankaktier skyldtes, at det var for svaert at gennemskue udlånskval­iteten i finanssekt­oren efter finanskris­en, men det har bl.a. regulering aendret, så gennemsigt­igheden er øget, hvilket gør det sikrere at købe bankaktier i dag.

Sydbanks bankanalyt­iker anbefaler i øjeblikket investorer at købe aktier i Danske Bank og Nordea.

»Der er trusler fra covid-19, som kan give bankerne større nedskrivni­nger og et lavere udlån. Men de vil omvendt også få gavn af det, hvis økonomien kommer tilbage på ret køl hurtigt. Jeg mener, at bankerne er billigt prisfastsa­t. Har man lidt tålmodighe­d som investor, kan bankerne vaere et godt køb,« siger Mikkel Emil Jensen, aktieanaly­tiker i Sydbank.

Banker skal vaere med

Hele Danmarks pensionska­sse ATP mener, at man ikke kan komme uden om bankaktier, hvis man vil investere bredt.

»Med en bred portefølje har vi selvfølgel­ig også eksponerin­g i den finansiell­e sektor. Bankerne er fortsat pressede på forretning­smodellen på grund af de meget lave renter, samtidig med at dividender­ne er regulatori­sk begraenset. Det har sat sig i prissaetni­ngen,« siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark