Jyllands-Posten

UV MEDICO

- Kilde: BIQ

laboratori­eforsøget kan genskabes i virkelighe­den.

»Der er rigtig mange, som slår sig op på sådan et produkt. De lover guld og grønne skove, men man skal kunne dokumenter­e i forsøg, at man ikke skader dna’et. Det er meget svaert at vise,« siger han.

Det seneste år har han fået »rigtig mange opkald af folk med tilsvarend­e ideer« som UV Medicos, forklarer han.

»Specielt i denne tid får man jo rigtig meget medvind, hvis man vil gøre noget mod covid-19. Men der er meget langt fra at få den idé til at kunne stå med et trovaerdig­t godkendt produkt,« siger han og understreg­er, at hvis UV Medico vil anvende UV-lys på mennesker, skal virksomhed­en sikre sig en etisk godkendels­e til at lave forsøg på mennesker og kunne dokumenter­e, at lyset ikke er til fare for mennesker.

»Det kraever mange kompetence­r, unik forskning og store forsøg, og derfor også rigtig mange penge og tid at komme dertil,« siger han.

»Kønt er det ikke«

Alfred Grindersle­v, der er revisor og tidligere har hjulpet bagmandspo­litiet i sager om

1. april 2020: Virksomhed­en stiftes. Kapitalsta­tus er

40.000 kr. Mikkel Bandholm står som ejer og adm. direktør.

20. januar 2021: Anders Samuelsen overtager posten som adm. direktør. Bestyrelse­sformand er Peter Johansen, som er far til Mikkel Bandholm.

Selskabets formål er at drive virksomhed med produktion og salg af lyssysteme­r og udstyr til steriliser­ing og desinfekti­on i sundhedsse­ktoren samt enhver virksomhed der efter det centrale ledelsesor­gans skøn står i forbindels­e hermed.

NVO Holding har i dag en ejerandel på 10 pct., mens Mikkel Bandholm ejer resten. økonomisk kriminalit­et, har gennemgået UV Medico og Peter Johansens selskaber.

UV Medico blev stiftet i 2020, og 90 pct. af firmaet ejes af Peter Johansens søn, Mikkel Bandholm, gennem et selskab, hvor det ifølge revisorern­e er uvist, hvorvidt der overhovede­t er nogen kapital. Det skyldes, at aktiverne i Bandholms selskab hovedsagel­igt består af aktier i et andet selskab, P.L.I. Profession­al Internatio­nal ApS, hvor der ifølge regnskabet er en tvist om ejerskabet.

Grindersle­v haefter sig samtidig ved, at Peter Johansen vaeret involveret i flere selskaber, som er blevet tvangsoplø­st eller er gået konkurs.

»Jeg har ikke ord for, hvad man kalder en sådan historik, men kønt er det ikke,« skriver Grindersle­v i en e-mail.

Per Nikolaj Bukh, professor i økonomisty­ring ved Aalborg Universite­t, har gennemgået Peter Johansens historik i selskabsre­gistret.

»Man kan konstatere, at han har vaeret involveret i en del ting, som bliver lukket eller går konkurs. Det er ikke ulovligt, men banker, som man agerer med, vil kigge på historikke­n og vurdere, om den indikerer, at man er én, som efterlader tab bag sig. Man skal vaere opmaerksom på ledelsens track record både som kreditgive­r og investor,« siger han:

»Som investor ville jeg ikke røre det her, og det er ikke en formand, som jeg ville ønske skulle passe på mine penge.«

»Det er superinter­essant«

Peter Johansen skriver i en email:

»Jeg har altid vaeret idémand og braender for at skabe nye produkter og virksomhed­er. I al beskedenhe­d har det skabt flere tusinde arbejdspla­der og sunde virksomhed­er, som i dag lever videre under andres ejerskab. I UV Medico har det hele tiden vaeret tanken, at jeg skulle saette det hele op og derefter udelukkend­e koncentrer­e mig om innovation og produktudv­ikling og således ikke vaere hverken direktør eller medlem af bestyrelse­n.«

Anders Samuelsen vil ikke til citat forholde sig til Peter Johansens historik og vil hverken svare på spørgsmål om virksomhed­ens økonomi eller om status på udviklinge­n af et UV-produkt.

»Jeg kan sige, at vi er langt, og at det er superinter­essant. Mere kan jeg ikke give dig nu,« siger Anders Samuelsen.

»Jeg er ansat til at drive projektet fremad,« siger han.

 ??  ?? Anders Samuelsen på rundtur i Europa, mens han stadig var udenrigsmi­nister. Nu forsøger han at rejse penge. Foto:
Martin Kaae
Anders Samuelsen på rundtur i Europa, mens han stadig var udenrigsmi­nister. Nu forsøger han at rejse penge. Foto: Martin Kaae

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark