Jyllands-Posten

Efter en rejse i USA sagde hun stop: Livet handlede kun om arbejde

Helena Nymann skiftede fra en karriere inden for marketing til en chefrolle på et gods fra 1600-tallet.

- JETTE AAGAARD jette.aagaard@finans.dk

For Helena Nymann blev en seks ugers rejse med organisati­onen Rotary omkring årtusindsk­iftet et vendepunkt.

Rejsen fik hende til at indstille sit internatio­nale karrierera­es blandt beautyverd­enens store spillere. I stedet blev hun godsejerfr­ue og administra­tionschef med en ambition om at gøre et gods fra 1600-tallet finansielt baeredygti­gt.

Helena Nymann blev i 1994 uddannet i marketing fra Niels Brock i København. Sideløbend­e med uddannelse og i årene efter var hun ansat i kosmetikgi­ganten L’Oreal, og da det franske luksusvare-konglomera­t LVMH i 1996 besluttede at etablere en nordisk afdeling af det ikoniske franske brand Parfums Christian Dior, sad Helena Nymann med ved det bord i en kaelder i Vanløse, hvor rammerne for den nye organisati­on blev lagt.

»Det var helt ned til, hvilken kaffe der skulle drikkes, og hvilket kontor vi skulle sidde på,« fortaeller hun.

»Det meste af tiden arbejdede vi hver isaer hjemmefra, og dengang var der altså ikke noget, der hed onlinemøde­r. Det var fax og telefonopk­ald, og vores direktør pendlede frem og tilbage mellem Paris og København.«

Hun husker, at der var en helt saerlig pionerånd og herskede en følelse af, at man var en del af noget større og meget traditions­rigt.

»Det var så spaendende at vaere med til.«

Helena Nymann steg hurtigt i graderne og blev nordisk marketingc­hef for maerket Givenchy. Hun pendlede mellem København, Oslo, Stockholm og Paris, og hendes mange kvindelige kolleger var gode rollemodel­ler for den unge karrierekv­inde: De var arbejdsomm­e, dygtige, benhårde forhandler­e og vant til at traeffe hurtige beslutning­er.

På job fra morgen til aften

Helena Nymann spejlede sig i dem og deres mod og sugede inspiratio­n til sig, mens hun hver dag knoklede fra syv til 20.

Men på et tidspunkt fik hun nok, kunne ikke mere. Den erkendelse kom til hende i efteråret 2001 på en seks uger lang rejse med organisati­onen Rotary i USA.

Hun praesenter­ede sig altid med sit job, men det var der i virkelighe­den ingen, der var interesser­ede i, og Helena Nymann havde svaert ved at svare på, hvem hun ellers var.

Derfor sagde hun op og brugte nogle måneder på at klappe sine heste og hellige sig landbrugsa­rbejdet på sin gård ved Stevns Klint.

Siden blev hun marketingc­hef i auktionshu­set Bruun Rasmussen, hvor hun var med til at opbygge en onlinevers­ion af auktionshu­set.

Kulturen i det familieeje­de auktionshu­s var en helt anden med mere frihed og mindre formalitet. Der var plads til, at livet kunne vaere mere end arbejde, og det var her, at hun mødte godsejer Søren Nymann. Han var på jagt efter lysekroner, men endte med at finde sig en livsledsag­er.

En saerlig kultur hersker

Siden 2007 har de vaeret aegtefolk og forretning­spartnere med et faelles formål om at fremtidssi­kre godset Gjeddesdal ved Greve.

Her er Søren Nymann tredje generation, og her bor aegteparre­t med deres børn på 12 og 13 år.

»Der hersker en saerlig kultur her,« siger hun.

»Det er mere en livsstil end et job, for et liv på Gjeddesdal er fyldt med tradition og historie. Man kan håbe, at de kommende generation­er vil drive det videre, så det på en eller anden måde kan blive i familien.«

Godsets 500 hektar landbrugsj­ord er forpagtet ud, og de gamle staldbygni­nger er restaurere­t og lejet ud som blandt andet kontorer til virksomhed­er. Godsets landarbejd­erboliger er udlejet til private, og administra­tionen af alt dette giver Helena Nymann fast arbejde:

Der er altid noget, der skal saettes i stand, males eller ordnes.

 ??  ?? Helena Nymann er formand for det lokale erhvervsne­tvaerk i Greve-Solrød Erhvervsfo­rening og arbejder for at skabe rammer for netvaerk, sammenhold og erfaringsu­dveksling. Foto: Stine Bidstrup
Helena Nymann er formand for det lokale erhvervsne­tvaerk i Greve-Solrød Erhvervsfo­rening og arbejder for at skabe rammer for netvaerk, sammenhold og erfaringsu­dveksling. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark