Jyllands-Posten

Medom: Vi bliver klar til skolernes genåbning

11.000 aarhusians­ke skolebørn i 0.-4. klasse kan komme i skole igen på mandag.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Laererne får travlt med at planlaegge fysisk undervisni­ng for de yngste skoleeleve­r i de kommende dage, men de skal nok vaere klar til at tage imod eleverne på mandag.

Det fastslår rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF), Aarhus Kommune, som glaeder sig over, at regeringen har besluttet at lukke de yngste skolebørn i 0.-4. klasse tilbage til klassevaer­elserne.

»Jeg er sikker på, at der bliver gejst i undervisni­ngen, og at børnene er klar til at blive sluppet løs i skolegårde­n,« siger Thomas Medom, der også glaeder sig over, at de ca. 11.000 aarhusians­ke elever fordelt over de fem klassetrin kommer tilbage til en form for fortsat nødundervi­sning.

»Det betyder, at laererne er fri af det normale pensum og kan tilrettela­egge undervisni­ngen, så det giver bedst mulig mening i denne situation,« siger Thomas Medom, der forventer, at eleverne nu vil opleve skolegang med mindre hold og god afstand.

Kommunerne har prøvet den gradvise genåbning af

Jeg er sikker på, at der bliver gejst i undervisni­ngen, og at børnene er klar til at blive sluppet løs i skolegårde­n THOMAS MEDOM, FOR BØRN OG UNGE (SF)

skolerne før. I april sidste år åbnede skolerne for de mindste børns vedkommend­e den 15. april. Dengang fik dog også 5.-klasserne lov til at begynde deres skolegang igen i første genåbnings­runde.

De nuvaerende restriktio­ner gaelder på de øvrige områder fortsat frem til den 28. februar. De aeldste elever i Aarhus Kommune har vaeret vaek fra den fysiske skole siden den 9. december sidste år. Dengang betød udviklinge­n i covid-19smitten, at bl.a. Aarhus Kommune skulle sende skoleeleve­r fra 5. klasse og opefter hjem.

Den 16. december blev hjemsendel­sen af de aeldste elever udvidet til hele landet. Siden den 21. december har eleverne til og med 4. klasse vaeret sendt hjem fra skole og SFO-pasning.

Regeringen­s ekspertgru­ppe, der blandt andet er nedsat til at vurdere, hvordan genåbninge­n finder bedst muligt sted, har vurderet, at de mindste skolebørn udgør en lav risiko for smitte. Samtidig vil en genåbning af 0. til 4. klasse have den »højeste« virkning på samfundsøk­onomien.

 ??  ?? Thomas Medom (SF) forventer, at eleverne nu vil opleve skolegang med mindre hold og god afstand. Arkivfoto: Søren Vendelbo
Thomas Medom (SF) forventer, at eleverne nu vil opleve skolegang med mindre hold og god afstand. Arkivfoto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark