Jyllands-Posten

Region Midtjyllan­d overtager ambulanced­riften i Aarhus

Falck er ikke laengere udbyder af ambulanced­riften i Aarhus.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Fra 1. februar overtog Region Midtjyllan­d alle ambulanceb­eredskaber i Aarhus fra Falck. Dermed skal ambulancek­ørslen i byen løftes af regionen selv, og samtidig skal ambulancer­ne rykke ud fra to nye lokationer.

Hjemtagels­en sker på baggrund af en kombinatio­n af økonomi og konkurrenc­e, lyder det fra regionsråd­sformanden. Tidligere har det private selskab Falck haft driften i hele regionen. Nu skal den deles.

»Vi er enige om bredt i regionsråd­et, at det med at have noget konkurrenc­e er godt. Et offentligt monopol er ikke godt, ligesom et privat monopol heller ikke er det. Vi vil gerne vaek fra den private monopolsit­uation, og det er derfor, at vi selv går ind og driver ambulancer­ne. Samtidig kan vi også spare penge på det, og det er selvfølgel­ig, fordi der har vaeret en monopolsit­uation tidligere,« siger Anders Kühnau, regionsråd­sformand (S).

Den samlede besparelse forventes at løbe op i 12 mio. kr. årligt, når regionen sidst på året hjemtager endnu flere ambulancer i andre byer. Herefter skal regionen samlet drive i alt 42 ud af 70 ambulancer, svarende til 60 pct.

I takt med at regionen overtager ambulanced­riften, følger flere af de tidligere Falckansat­te med.

»Vi har brug for rigtig mange ambulancer­eddere, og det ser også fornuftigt ud med at få dem. Alle medarbejde­re, der søger, kommer over til os, men om de så allesammen vaelger det, det er så en anden sag« fortaeller han og fortsaette­r:

»Det er vores intention, at de mindst skal have et lige så godt arbejdsmil­jø, som det, de har i dag. Blandt andet sørger vi for, at der er nyt udstyr. Vi har også fokus på blandt andet at uddanne nogle flere reddere, så det er også noget, vi afsaetter ekstra penge til.«

Praehospit­alet, som fremover er den instans, der skal drive ambulancer­ne, har etableret nye baser forskellig­e steder i Aarhus. Det er sket via et samarbejde med Østjylland­s Brandvaese­n, og således er to af de nye baser placeret på brandstati­onerne i Ny Munkegade og på Søren Nymarks Vej.

 ??  ?? Ambulancen flytter ind på brandstati­onen ved Ny Munkegade. Foto: Region Midtjyllan­d
Ambulancen flytter ind på brandstati­onen ved Ny Munkegade. Foto: Region Midtjyllan­d

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark