Jyllands-Posten

Sidste målgruppe flytter ind i Generation­ernes Hus

Beboere med handicap har nu påbegyndt indflytnin­gen i Generation­ernes Hus.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

1. februar påbegyndte den sidste målgruppe, nemlig aarhusiane­re med handicap, indflytnin­gen i Generation­ernes

Hus på Aarhus Ø.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemedd­elelse.

»Det er den sidste gruppetype, der flytter ind. Plejebeboe­rne og aeldrebebo­erne er flyttet ind, og børnene er startet i daginstitu­tion. I sidste uge åbnede vores café også for takeaway, så det er også en ting, der giver lidt liv,« fortaeller Allan Tambo Christians­en, chef for Generation­ernes Hus.

Generation­ernes Hus rummer i alt 24 døgndaekke­de handicapve­nlige tovaerelse­slejlighed­er. Siden efteråret er Generation­ernes Hus blevet taget i brug af børn, unge, familier og aeldre. I løbet af februar kommer turen til aarhusiane­re med handicap, i første omgang primaert unge med behov for paedagogis­k støtte i hverdagen.

»Med indflytnin­gen kommer vi taettere på at indfri visionen om at skabe faellesska­ber på tvaers af aldre og funktionsn­iveauer. Covid-19situatio­nen er lige nu et benspaend i forhold til at arbejde aktivt med det store faellesska­b i huset, men giver omvendt god mulighed for at få de helt naere faellesska­ber etableret og få skabt en tryg hverdag for vores beboere,« fortaeller Birgitte Staun Jespersen, leder af handicapbo­ligerne Hus.

Der er isaer fokus på at begraense smitte med covid-19 i forbindels­e med indflytnin­gen, lyder det.

»Vi følger de coronaretn­ingslinjer, der er. Indflytnin­gen i handicapbo­ligerne har vi kunnet planlaegge, så det sker mere drypvis og kontroller­et,« afslutter Allan Tambo Christians­en. i

Generation­ernes

Indflytnin­gen i handicapbo­ligerne har vi kunnet planlaegge, så det sker mere drypvis og kontroller­et. ALLAN TAMBO CHRISTIANS­EN, CHEF FOR GENERATION­ERNES HUS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark