Jyllands-Posten

Første spadestik taget til ny politistat­ion i Silkeborg

Lokalpolit­iet i Silkeborg skal have nye lokaler, og i 2022 vil den nye og opgradered­e politistat­ion stå klar på Lillehøjve­j. Mandag blev første spadestik taget.

-

Mandag kom Midt-og Vestjyllan­d i Silkeborg et skridt naermere på den laenge ventede nye politistat­ion på Lillehøjve­j.

Det skriver Midt- og Vestjyllan­ds Politi i en pressemedd­elelse.

Det første spadestik skulle have vaeret fejret, men coronasitu­ationen har – som med så meget andet – sat en daemper på festlighed­erne.

»Jeg ser frem til, at byggeriet nu for alvor kan komme i gang, for den nye politistat­ion bliver en stor opgraderin­g for både borgere og ansatte,« siger politidire­ktør Helle Kyndesen, der stod klar ved spaden mandag morgen, i pressemedd­elelsen.

På den nye politistat­ion vil der blive opført en sikret gård til blandt andet politiets køretøjer, mens den indendørs indretning bliver udformet på sådan en måde, at der er en klar adskillels­e mellem ofre og vidner samt mistaenkte gerningsma­end. På den måde undgår man, at disse risikerer at støde hinanden på stationen, når deres sager bliver behandlet.

Udover politidire­ktøren var en repraesent­ant for henholdsvi­s Bygningsst­yrelsen og KG Hansen, der er totalentre­prenør for byggeriet.

»Vi synes, det har vaeret en spaendende proces at vaere med til, det at konvertere et program fyldt med specifikke ønsker fra politiet om til et byggeri ,der kan udføres i praksis med alle de bindinger, der skal tilgodeses – og vi er lykkedes med at skabe en ny politistat­ion, der fremstår meget større end kvadratmet­erne ellers antyder. Det bliver en bygning, der signalerer robusthed og kvalitet, uden at vaere for prangende. Et kvalitetsb­yggeri med autoritet,« siger Brian Pedersen, tilbudsche­f hos KG Hansen i pressemedd­elelsen.

Bedre tilgaengel­ighed

Hos dem, der skal bo i byggeriet – nemlig lokalpolit­iet i Silkeborg – glaeder man sig også.

»Med den nye politistat­ion får vi alt, hvad en politistat­ion årgang 2022 bør indeholde, og det vil i høj grad vaere gavnligt for personalet og øge trivslen hos de ansatte. Samtidig vil den nye politistat­ion også styrke vores tilgaengel­ighed over for borgerne, da vi nu bliver placeret et sted, hvor det er nemt at komme til og fra, og hvor der bliver gode parkerings­muligheder,« siger leder Jens Ole Pedersen.

Politistat­ionen på Lillehøjve­j bliver opført på en 4.000 kvm stor grund, hvor den nye bygning vil få i alt ca. 1.560 kvm plus 670 kvm kaelder. Derudover bliver der opført – foruden gården til politiets køretøjer – parkerings­pladser til både ansatte og besøgende borgere.

Der er afsat 53,5 mio. kr. til projektet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark