Jyllands-Posten

Flere jobmulighe­der til ledige

- KRISTIAN WÜRTZ rådmand for Sociale Forhold og Beskaeftig­else

HK og 3F hejser i onsdagens avis et advarselsf­lag, når det gaelder muligheder­ne for efteruddan­nelse og omskoling for de nye ledige. Mange ledige bliver klemt, fordi kursusudbu­ddet er mindre på grund af de aktuelle restriktio­ner. Jeg synes, det er en vigtig bekymring, og det understreg­er, hvor afgørende det er, at vi – kommune, A-kasser og faglige organisati­oner – spiller godt sammen i vores indsats for at hjaelpe ledige videre.

Derfor har Jobcenter Aarhus også skruet gevaldigt op for kursusakti­viteten, både for de ledige, der gerne vil blive inden for deres fagområde, og de ledige, der har mod på en omskoling. Tilbudsvif­ten er bred. For eksempel udbydes kurser i de nye GDPR-regler og digital koordineri­ng, som begge er relevante for eksempelvi­s HK’ere. Og på aeldreområ­det mangler vi kloge haender. Her tilbyder jobcentret målrettede kursusforl­øb til ledige, der gerne vil afklare, om arbejdet som sosu-hjaelper eller sosu-assistent er noget for dem.

Det er en vigtig pointe, at vi faktisk har brancher, der har brug for arbejdskra­ft. I andet halvår af 2020 havde Jobnet over 10.000 jobopslag i Aarhus Kommune, hvor social- og sundhedsom­rådet og byggebranc­hen var blandt højdesprin­gerne. Så selvom ledigheden desvaerre er steget under coronakris­en, er der stadig mange jobåbninge­r. Det er positivt. For vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre en generation af coronaledi­ge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark