Jyllands-Posten

AGF humper ind i foråret, men pokalen glimter i horisonten

På knap fire måneder kommer AGF til at spille mindst 21 og muligvis 24 kampe. Men så skal det også gå godt.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Da AGF indledte saesonen mandag den 14. september sidste år i Aarhus mod Vejle, stillede aarhusiane­rne i staerkeste opstilling. Oprykkerne blev kvast i en time, AGF kom foran 3-0, inden vejlensern­e reducerede til 3-2 og Benjamin Hvidt lukkede til 4-2 kort før tid.

Dengang var der tilskuere på stadion, 7.547. Det føles som en evighed siden. Tirsdag aften er der ”returkamp” i Vejle, når Superligae­n genoptages, men AGF kommer en anelse sidelaens ind i forårets kampe.

Flere af de faste folk er blevet skånet i opstarten, flere har slet ikke vaeret på banen i testkampen­e, som Bror Blume, mens det i første kategori er forsvarssp­illerne Alexander Munksgaard, Kevin Diks, Sebastian Hausner og Frederik Tingager.

Et intenst forår

Da AGF i ugens løb tjekkede formen mod FC København, var ingen af de fire naevnte i aktion, og meget tyder på, at AGF-traener David Nielsen er nødt til at blande sine kort i indledning­en på et yderst intenst forår.

Forude venter ni kampe i grundspill­et, 10 i mesterskab­sspillet (jo, dér skal AGF kunne klemme sig ind), desuden to kvartfinal­er i pokalen mod B93 fra 2. division, to semifinale­r (AGF skal kunne besejre B93 over to kampe, basta) og så er spørgsmåle­t, om AGF når i finalen. Altså som minimum 21, i hvert fald 23 og hvem ved? Måske kamp 24 i finalen.

Det hektiske program med fire midtugerun­der samt lidt pokalhallø­j kommer til at kraeve masser af kraefter fra rigtigt mange spillere i truppen, og bedømt på AGF’s indsats i 90 minutter mod

FC København, ser det gangbart ud.

Naturligvi­s vil traener David Nielsen helst stille med de 11, han mener er de staerkeste, men han har trods alt fået vished for, at der i periferien af holdet isaer er unge folk, der kan gå ind og levere, og som holdet kan baere.

Energi og aergerrigh­ed

Testkampen­e mod tre af de bedste hold i Superligae­n, FC Midtjyllan­d, Brøndby og FC København, har vist, at energien og aergerrigh­eden er til stede i AGF, men også, at AGF humper en anelse ind i foråret qua de mange spillere, der har plejet småskavank­er.

På plussiden har opstarten vist, at Albert Grønbaek Erlykke har etableret sig på midtbanen som en ihaerdig presspille­r ved siden af Patrick Olsen, mod FC København havde han den fraekhed at vende smart på landsholds­spiller Mathias ”Zanka” Jørgensen, som var tvunget til at flå i AGF’erens trøje for at bremse ham.

I de seneste saesoner har Bror Blume haft en hovedrolle i AGF’s offensive spil, men lige nu har han et stort efterslaeb, når det gaelder kampminutt­er, og da Bror Blumes kontrakt løber ud til sommer, ser det ud til, at Albert Grønbaek Erlykke får masser af tillid i foråret. Han har energien og bliver bedre fra kamp til kamp.

I samme opgør viste 19årige Thomas Kristensen sig også flot frem i midterfors­varet i en kamp mod nogle af landets staerkeste offensive spillere, og han kan sagtens komme i spil i Vejle, hvis Frederik Tingager ikke vurderes til at kunne spille.

Det ømme punkt

Mandefalde­t i forsvaret er det ømme punkt i AGF lige nu, og selv om kolossen Bubacarr Sanneh er blevet lejet i Anderlecht, skal han givetvis bruge en del tid på at komme i sving. Og foran ham i køen står altså Sebastian Hausner, Frederik Tingager og den evige vikar, Jesper Juelsgård, der kender principper­ne i AGF’s spil.

Uden skadede spillere kan AGF rent faktisk stille to konkurrenc­edygtige mandskaber. Det betyder, at nogle af de øverste i hierarkiet kan blive sparet i enkelte kampe. Det kan give tiltraengt spilletid

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. til Alexander Ammitzbøll, Milan Jevtovic, Bubacarr Sanneh, Mathias Jørgensen, Benjamin Hvidt og Alex Gersbach.

Offensivt har Gift Links vist sig bedst frem i opstar

»Jeg dirigerer meget og snakker meget. Det er ikke noget, man laegger maerke til udefra. Jeg er ikke den, der giver en stor sviner til holdkammer­aterne. Undervejs i kampene giver jeg lidt dessiner hist og pist og korrigerer nogle ting. Jeg er måske en anden type leder end mange andre. Det har jeg det fint med.«

Er det en topplaceri­ng i Superligae­n eller en pokaltitel, der vejer højest for jer i foråret?

»Jeg taenker overhovede­t ikke så langt frem. Jeg taenker kun på kampen mod Vejle. Vi har utroligt mange kampe foran os, og det vil ikke gavne at taenke på slutplacer­ingerne. I sidste saeson var vi gode til at vaere naervaeren­de og til stede i det, vi lavede. Det holder vi fast i. Vi vil gerne have mere end sidste saeson. Men nu gaelder det kampen mod Vejle. Vi skal have topseks på plads, og så må vi saette os et nyt mål. Det bliver et spaendende forår.«

Hvem vinder mesterskab­et?

»Et oplagt bud er FC Midtjyllan­d. Jeg er imponeret over, at de har skrabet så mange point sammen i efteråret, da de også var i Champions League. Der er andre klubber, der vil blande sig, og forhåbentl­ig kan vi drille de andre tophold lidt. Men du får mig ikke til at sige, at vi vinder mesterskab­et. Vi tager en kamp ad gangen, som vi har vaeret gode til, og så må andre bedømme det ene og det andet.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark