Jyllands-Posten

Enspaender­en, der gik gysets vej

Hvad stiller et B-menneske, der frygter arbejdsmar­kedets konformite­t, op? Dennis Jürgensen satte sig med sine gamle kladdehaef­ter i sine foraeldres hjem og skrev sig fri for chefer og MUS-samtaler.

- JAMILLA SOPHIE ALVI jamilla.s.alvi@jp.dk

Dennis Jürgensen har det »perfekt« i sit eget selskab. Selvisolat­ion er ingen stor byrde for ham.

Derfor har livet hos forfattere­n til succes-serien Freddy-Bøgerne, ungdomshit­tet Kaerlighed ved Første hik og krimiserie­n om politikomm­issaeren Roland Triel ikke udspillet sig markant anderledes under corona-epidemien.

»Jeg er jo nok lidt en eremit i forvejen, så jeg lider ikke af koncert-sult som så mange andre,« konstatere­r forfattere­n, der voksede op som enebarn og selv har funderet over, hvorvidt det er grunden til, at han er så god til at vaere ene. Når nabobørnen­e ikke var hjemme eller på gråvejrsda­ge, legede han gladeligt alene med sine elektriske tog og Lego. Eller laeste sine elskede tegneserie­r, når han ikke løb rundt med en pind i mudderet udenfor.

Dennis Jürgensen er et entusiasti­sk B-menneske, der aldrig har brudt sig om at stå tidligt op. Derfor begynder hans hverdage typisk om formiddage­n. Her saetter han sig til tasterne for at arbejde videre på sit bogprojekt. Derefter løbetraene­r han eller tager ud på en af sine faste dagture for at dyrke sin helt store interesse: at kigge på fugle. Sin kaereste og papdatter ser han som regel kun i weekendern­e. Et ensomt liv?

»Jeg synes, at det er et godt liv. Det passer til mig. Jeg er en form for kamaeleon, så jeg kan sagtens vaere social også. Jeg er god til skiftet i miljø. Men jeg kan bare enormt godt lide at kunne sidde helt alene og gå ned i en tekst og fordybe mig. Det synes jeg er sjovt og tilfredsst­illende i sig selv,« siger han.

Der er en høflig, men også svagt undskylden­de tone i hans stemme. Selv om der intet er at undskylde for.

Jeg har nok fået lidt teflon på sjaelen. DENNIS JÜRGENSEN, FORFATTER, SOM IKKE SÅ LET LADER SIG SKRAEMME AF GYSERE

Nyder friheden

Dennis Jürgensen har nemlig fra barnsben haft en klar og tydelig fornemmels­e for, hvad der gjorde ham glad: personlig frihed.

Og han har med sit lange forfatters­kab – til glaede for sine mange fans – arbejdet hårdt og målrettet for at kunne leve netop det liv.

Allerede i folkeskole­n var han praeget af en laengsel efter ikke at ligge under for et skema.

Han ville hellere laese tegneserie­r end følge med i undervisni­ngen.

At skrive stil var han med sine egne ord »verdens dårligste til«, så mens nogle forfattere taler om at føle sig kaldet til at skrive for kunstens skyld, så fandt Dennis Jürgensen sin motivation et noget mere prosaisk sted.

 ??  ?? Forfattere­n Dennis Jürgensen er en af landets mest populaere forfattere – isaer inden for gys og gru og krimier.
Arkivfoto: Liselotte Sabroe
Forfattere­n Dennis Jürgensen er en af landets mest populaere forfattere – isaer inden for gys og gru og krimier. Arkivfoto: Liselotte Sabroe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark