Jyllands-Posten

Godnat at spise bostederne af med projektmid­ler

- CLAUS THOMASBJER­G byrådskand­idat (SF), Hasselager

I JP Aarhus forleden er socialrådm­andens svar på Kilebo-skandalen en lille pose projektmid­ler.

Altså engangsudg­ifter, som tilmed ikke engang er målrettet flere uddannede socialpaed­agoger. Rådmanden vil afprøve nye faglige metoder med ansaettels­e af konsulente­r. Oversat betydet det, at rådmanden efter projektets ophør melder ud, at nu kan kommunen sikre en ordentlig støtte til bostederne for det halve, fordi man nu har nogle smarte paedagogis­ke metoder (som sikkert er indkøbte konceptmet­oder fra udlandet).

Men nej, løsningen er ikke at saette et plaster på et åbent benbrud.

Det er ikke raketviden­skab at se, hvad der primaert er årsagen til problemern­e på Kilebo og mange andre bosteder i Aarhus Kommune. Der mangler først og fremmest fastansat uddannet personale.

4,5 mio. kr. som engangsbel­øb afhjaelper på ingen måde mange års voldsomme besparelse­r på bostederne. Hvis vi som kommune ikke investerer i mennesker og sikrer deres tryghed, trivsel og livskvalit­et, hvad er så formålet med at drive en kommune?

I artiklen efterspørg­er den socialdemo­kratiske socialrådm­and penge fra Folketinge­t. Jeg er helt enig i, at Folketinge­t spiller en central rolle i at styrke handicapom­rådet. Men jeg efterspørg­er også penge fra Socialdemo­kratiet.

For når man har en socialdemo­kratisk borgmester i Aarhus Kommune, som blandt alle kommuner i Danmark bruger tredjefaer­rest kroner til velfaerd pr. indbygger, opfordrer jeg til socialdemo­kratisk selvransag­else.

Og når den socialdemo­kratiske regering ikke har afsat én krone til handicapom­rådet i sine to første finanslovs­udspil, så efterlyser jeg, at borgmester­en og socialrådm­anden tager en snak eller to med den socialdemo­kratiske statsminis­ter. En snak, som meget gerne skal aendre socialdemo­kraternes totalt fravaerend­e prioriteri­ng af handicapom­rådet.

Løsningen er ikke at spise bostederne af med projektmid­ler. Løsningen er en ordentlig investerin­g i mennesker med handicap.

Løsningen er en ordentlig investerin­g i mennesker med handicap.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark