Jyllands-Posten

Danmarks uheldige darling skabte en ny fortaellin­g

Rikke Solberg blev landskendt for sine håndboldev­ner og fik en strofe i en TV2-sang. I dag synes 46.000 personer godt om hendes virke uden for banen.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Ulrik Wilbek fortrød sit ja.

Det var ganske enkelt en unødvendig risiko at løbe halvandet døgn før en VMfinale, har det efterfølge­nde lydt fra den tidligere guldtraene­r.

Vi er tilbage i 1993. De danske håndboldkv­inder havde hverken vundet medaljer eller befolkning­ens anerkendel­se, da de rejste til VM i Norge, men som slutrunden skred frem, og sejrene kom i hus via smittende begejstrin­g samt sevaerdigt og sprudlende spil, steg interessen for Ulrik Wilbeks landshold betragteli­gt.

Ja, faktisk blev medieopmae­rksomheden så overvaelde­nde, at landstraen­eren tillod en af holdets største stjerner – Rikke Solberg – at forlade forberedel­serne før finalen i Oslo for at flyve til København, så hun kunne medvirke i det kendte talkshow ”Eleva2eren” på TV 2.

»Jeg husker, at jeg prøvede at gøre modstand, for jeg ville egentlig allerhelst blive i lejren sammen med alle de andre piger. Men jeg tror aldrig nogensinde før, vi var blevet spurgt, om vi ville deltage i noget med tv, så jeg tror, ledelsen blev meget benovet over, at der overhovede­t var nogen, der ville have os med i det der meget berømte ”Eleva2ren”,« har Rikke Solberg sidenhen fortalt til Jyllands-Posten.

Skabte en fortaellin­g

Den dengang 22-årige Solberg nåede at vende rettidigt tilbage til finalen, der på historisk vis havde fået rettigheds­haveren Danmarks Radio til at flytte ”TV Avisen” til fordel for kampen.

Danske guldmedalj­er blev det dog ikke til, men Solberg, Andersen, Kolling, Hoffmann og kompagni havde som såkaldte jernhårde ladies skabt en ny fortaellin­g om dansk landsholds­håndbold. Fortaellin­gen lever stadig, men Rikke Solberg har for laengst sagt farvel til den harpikskli­strede sportsgren, der gjorde hende landskendt og i øvrigt gav hende en strofe i en af pop/rockbandet TV-2’s sange fra 1990’erne:

»Men der er nok at se på, både til gården og gaden, når Rikke Solberg saetter sig på hele sendeflade­n,« skrev forsanger Steffen Brandt om Solberg i sangen ”Kom lad os brokke os”.

84 landskampe, 185 scoringer og meritter som bl.a. VM-sølv og -bronze samt EM-guld nåede Solberg i nationaldr­agten, før hun blev bremset af skader.

Deraf fik hun tilnavnet ”Danmarks uheldigste håndboldla­dy”.

I 2002 stoppede hun endegyldig­t sin aktive karriere, der førte hende forbi Brabrand, norske Lunner, GOG, Viborg og Skovbakken.

Succes med netbutik

Men så påbegyndte hun en ny fortaellin­g, en forretning, som over 46.000 personer i dag ”synes godt om” på Facebook. Efter et par saelgerjob for forskellig­e tøjfirmaer åbnede den uddannede marketinga­ssistent i 2000 sin egen butik med modetøj til kvinder.

11 år efter åbningen af butikken i Egå naer Aarhus lancerede hun en webshop, som efter fem års levetid tog sig af to tredjedele af omsaetning­en i forretning­en, der baerer hendes eget navn.

»Jeg kunne maerke, at jeg higede efter flere af de succesople­velser, jeg havde fået i håndbolden. Derfor blev jeg nødt til at få et job, hvor jeg igen kunne straebe efter de følelser. Jeg vil hele tiden vaere bedre,« har Rikke Solberg tidligere forklaret, selvom det tog sin tid, før savnet fra håndbolden­s sammenhold forsvandt.

»Det var unikt, det hold, vi havde i 1990’erne. Vi var meget forskellig­e, men vi acceptered­e hinanden som de individual­ister, vi nu engang var. Det var en god oplevelse,« lød det fra Rikke Solberg i et tidligere interview med denne avis.

Hun er gift med Peter Dalsager, og sammen har de børnene Magnus og Annika.

Rikke Solberg, erhvervsdr­ivende og fhv. håndboldsp­iller, Aarhus

 ??  ?? Rikke Solberg vandt EM- og VM-medaljer med det danske håndboldla­ndshold. Siden 2000 har hun solgt modetøj i egen butik Foto: Gregers Tycho
Rikke Solberg vandt EM- og VM-medaljer med det danske håndboldla­ndshold. Siden 2000 har hun solgt modetøj i egen butik Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark