Jyllands-Posten

»Jeg synes bare, det er fedt at spille i Superligae­n«

Han er 30 år, forlovet, barn nummer to er på vej, og han spiller i OB til 2024. Troels Kløve har lagt de triste dage i en tovaerelse­s i Lichtenber­gsgade i Horsens bag sig.

-

Den spinkle hurtigløbe­r fra AC Horsens er i gang med sin 13. saeson i Superligae­n. Han har rundet 38 år. Indimellem er det blevet til et par år i Djurgården i Sverige. Tidligere i karrieren var han en udfordrend­e kantspille­r, men de seneste mange saesoner har han spillet højre back. Ellers har han vaeret omkring B93, Sønderjysk­e, OB, Esbjerg og FC Vestsjaell­and. I Esbjerg husker de ham, da han scorede begge mål i en 2-1-sejr over Brøndby.

Han debuterede på det danske Alandshold i 2010 på udebane mod Østrig, da han blev skiftet ind et kvarter før tid i stedet for William Kvist. I samme kamp fik Christian Eriksen debut. Det blev Peter

Nymanns første og eneste A-landskamp, men han nåede dog syv ligalandsk­ampe i perioden 2007 til 2012.

Som ungdomsspi­ller blev han i 2015 hentet til hollandske Heerenveen fra Roskilde i relativ ubemaerket­hed. Sønderjysk­e fik øje på ham, og han har i de seneste tre og en halv saeson spillet over 100 kampe for Haderslev-klubben som forsvarssp­iller. Stefan Gartenmann­s navn dukkede op i oktober sidste år, da han i en kamp mod Lyngby blev udsat for homofobisk­e tilråb fra den davaerende Lyngby-angriber André Riel, som fik rødt kort og fem spilledage­s karantaene for sin utilbørlig­e svada.

En pokaltitel med Sønderjysk­e, og så lavede han tre af sine foreløbige fire mål for klubben i løbet af fire uger i efteråret 2018. 29-årig sjaellaend­er, som sparkede de første bolde i HB Køge og siden FC Nordsjaell­and. Efter et par korte ophold i Viborg og Naestved var han i 2016 til 2019 fast mand i AC Horsens-forsvaret. I 2019 skiftede han til Randers FC, hvor han ikke har kunnet tiltvinge sig en stamplads. I denne saeson har han blot spillet fire kampe fra start, men han er altid klar, når der er mandefald i klubbens faste defensiv.

Mathias Nielsen har kun lavet ét mål i Superligae­n, men det var til gengaeld fornemt: en helflugter op i det ene målhjørne efter et langt indkast, da Randers spillede 3-3 mod AaB i november 2019.

Han rammer sjaeldent overskrift­erne, men i Vejle Boldklub er de umådeligt glade for den høje forsvarssp­iller, som siden 2017 har holdt sin plads i forsvaret i med- og modgang. To gange har han vaeret med til at spille Vejle Boldklub tilbage i Superligae­n. Som senior indledte han i OB, hvor han er noteret for en enkelt optraeden i en pokalkamp mod HB Køge, da han blev skiftet ind et minut før tid. Dernaest måtte han forbi Fredericia og Vendsyssel, inden han kom tilbage til Vejle Boldklub, hvor han som førsteårsj­unior var på andetholde­t.

Højdepunkt indtil videre:

Højdepunkt indtil videre:

Højdepunkt indtil videre:

Mads Greve har i en alder af 31 år forlaenget sin nuvaerende aftale med Vejle Boldklub til 2023, efter at han har vaeret en af de bedste på holdet i efteråret.

Højdepunkt indtil videre:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark