Jyllands-Posten

Flertal vil øge hjaelp til de små butikker

Partier har presset på for kompensati­onen til selvstaend­ige efter hård nedlukning. Regeringen er positivt stemt.

- /ritzau/

Et politisk flertal vil øge kompensati­onen til selvstaend­ige, da mange har svaert ved at betale regningern­e efter en lang nedlukning grundet coronapand­emien.

Skattemini­ster og fungerende finansmini­ster Morten Bødskov peger på, at nedlukning­en har varet laengere end ventet og end i foråret, hvor corona kom til Danmark.

»Regeringen har sammen med Folketinge­ts partier spaendt et meget stort sikkerheds­net ud, men det er klart, at der er virksomhed­er og butikker, der er hårdt presset. Det her er en justering, som kan vaere med til at holde hånden under små butikker, som har det svaert,« siger han.

Hvordan justeringe­n skal se ud, er op til de politiske forhandlin­ger, der indledtes fredag med Folketinge­ts partier.

Regeringen regner med en aftale i begyndelse­n af naeste uge.

Højere kompensati­on

Borgerlige partier har talt for at øge muligheden for kompensati­on med 7.000 kr. I dag kan selvstaend­ige søge om 23.000 kr., mens lønmodtage­re kan få op til 30.000 kr. i kompensati­on.

Regeringen har hidtil vaeret skeptisk over for forslaget, fordi selvstaend­ige har mulighed for at arbejde, selv om de modtager kompensati­on.

Regeringen vil også åbne for en ”click and collect”-model, hvor kunder kan bestille varer i mindre butikker og betale ved afhentning, ligesom man kender fra takeaway.

Erhvervsor­ganisation­er har laenge talt for at haeve satsen til de selvstaend­ige.

»Vi får dagligt henvendels­er fra små selvstaend­ige, der er voldsomt økonomisk pressede. Blandt vores tvangslukk­ede medlemmer, for eksempel frisører, brugtbilsf­orhandlere og små butikker, er det ca. 30 pct., der frygter en konkurs,« siger adm. direktør Jakob Brandt fra SMVdanmark, der organisere­r 18.000 små og mellemstor­e virksomhed­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark