Jyllands-Posten

Med øl på nettet

-

omsaetning­en kommer nu gennem platformen. Omsaetning­en per hektoliter stiger også som følge af det,« sagde Cees ’t Hart, topchef i Carlsberg, på en telekonfer­ence i kølvandet på offentligg­ørelsen af årsregnska­bet for 2020.

Carls Shop, der gør det muligt for barer, restaurant­er og detailhand­ler at bestille deres varer online, blev lanceret i Laos i juli 2020.

Også salget, som foregår via Carlsbergs partneres platforme blandt andet direkte til forbrugere, er steg markant. Her har Carlsberg i 2020 oplevet en vaekst på omkring 60 pct., og det er isaer de asiatiske markeder, som traekker laesset. Ikke mindst Kina.

»Det er en meget anderledes situation i Kina end i andre lande. Fra vores team i Kina kan vi laere en masse og tage de laeringer med til andre markeder,« uddyber Cees ’t Hart.

Derfor skal chefen for ehandel i Kina nu med i en arbejdsgru­ppe i København, så viden høstet i Kina om e-handel kan komme de øvrige markeder til gavn, når vaeksten på nettet virkelig begynder at bide sig fast.

»Det gode er, at vi har en betydeligt højere markedsand­el inden for e-handel end den gennemsnit­lige markedsand­el i øjeblikket, og det gør os fortrøstni­ngsfulde om, at vi gør det rigtige,« siger han.

Selv om vaeksttall­ene ser imponerend­e ud, er det dog kun en forsvinden­de del af

Carlsbergs samlede salg, som bliver købt online.

»Det er meget småt og udgør kun 1-2 pct. af solgte varer. Vi har set en stigning i e-handel overalt i verden i 2020, men med undtagelse af Kina er det stadig relativt småt,« siger Trevor Sterling, analytiker hos den amerikansk­e investerin­gsbank Bernstein.

 ??  ?? Verdens tredjestør­ste bryggeri, Carlsberg, kom resultatma­essigt bedre ud af det seneste regnskabså­r end ventet af analytiker­ne. Nu er Carlsberg klar til at rulle marketingm­illiardern­e ud og håber på et 2021, der er en hel del bedre end 2020. Foto: Alexander Demianchuk/Ritzau Scanpix
Verdens tredjestør­ste bryggeri, Carlsberg, kom resultatma­essigt bedre ud af det seneste regnskabså­r end ventet af analytiker­ne. Nu er Carlsberg klar til at rulle marketingm­illiardern­e ud og håber på et 2021, der er en hel del bedre end 2020. Foto: Alexander Demianchuk/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark