Jyllands-Posten

TDC-direktør: Vi har bremset nedturen

TDC bløder kunder i et omfang, der barberer knap 1 mia. kr. af 2020-salget. Salgs- og kundelussi­ngen får dog ikke finansdire­ktør Lasse Pilgaard til at se sort på fremtiden.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Ved første øjekast ligner 2020-regnskabet fra TDC med 271.000 faerre kunder og fald i både omsaetning og indtjening enhver finansdire­ktørs mareridt.

Men Lasse Pilgaard, finansdire­ktør i TDC Group og medlem af den daglige topledelse, ser i stedet noget positivt i, at telegigant­en med afsaet i udviklinge­n i 4. kvartal synes at have bremset nedturen.

»Den gode nyhed er, at vi har stabiliser­et indtjening­en, ligesom vi har oplevet en kommerciel stabiliser­ing,« siger Lasse Pilgaard.

TDC indkassere­de sidste år et fald i driftsindt­jeningen på 1,6 pct., men med et samlet resultat på 6.420 mio. kr. lever resultatet op til forventnin­gerne, samtidig med at indtjening­en år til år i 4. kvartal går marginalt frem.

Masseafske­digelser

At tabet af 271.000 kunder ikke slår hårdere igennem i tallene, skyldes i vid udstraekni­ng, at TDC kommer ud af 2020 med et fald i omkostning­erne på 9,5 pct., svarende til en besparelse på mere end en halv mia. kr.

Telegigant­en uddelte i marts 2020 omkring 185 fyresedler og har netop gennemført endnu 115 fyringer i selskabet Nuuday, der taeller de kundevendt­e forretning­er som Yousee, Telmore, Hiper, Relatel og Eesy.

»Det er jo udtryk for, hvordan vi i Nuuday tilpasser organisati­onen efter en anden produktpor­tefølje og en mere fremtidssi­kret måde at saelge på. Vi står midt i en omstilling af isaer bredbånds- og tv-forretning­en, og det kraever, at vi laver tilpasning­er, da vi bl.a. har brug for faerre medarbejde­re. Det er jo positivt ud fra en omkostning­svinkel,« mener Lasse Pilgaard.

Men et telemarked i konstant udvikling betyder også, at det at tilpasse forretning­en og omkostning­erne langtfra er en ny øvelse, lyder meldingen fra TDC-ledelsen.

»Sådan har det vaeret i mange år, og vi er hele tiden ekstremt opmaerksom­me på, hvordan vi sørger for kun at have det antal haender, der er behov for,« siger Lasse Pilgaard.

Finansdire­ktøren understreg­er, at den håndfaste styring i brugen af TDC-penge vil fortsaette i 2021, hvor målet er at lande et driftsover­skud »lidt lavere eller på niveau med 2020«.

At man kan tale om en stabiliser­ing af de kommerciel­le forretning­er, når TDC bløder kunder, forklarer Lasse Pilgaard med netop den igangvaere­nde omstilling af forretning­en, som bl.a. har kostet 140.000 tv-kunder det seneste år.

»Vi bliver i et eller andet omfang nødt til at acceptere, at vi er i et marked, som ikke vaekster. Markedet (kabeltv-markedet, red.) kommer til at falde i år, naeste år og året efter. Derfor er opgaven for os at finde ud af, hvordan vi lykkes med at fastholde vores markedsand­el, og sørge for, at vi har de produkter og det indhold, som gør, at vores indtjening udvikler sig i den rigtige retning i det faldende marked,« siger Lasse Pilgaard.

Han tilføjer, at trods de faerre tv-kunder har TDC formået at fastholde sin markedsand­el i 2020.

TDC saetter ikke tal på 2021invest­eringerne, men meldingen er, at niveauet vil blive lavere end i 2020, hvor der blev investeret godt 5,5 mia. kr. i bl.a. fibernet og 5Gmobilnet­tet.

 ??  ?? Lasse Pilgaard, finansdire­ktør i TDC Group, er isaer tilfreds med, at det i 2020 er lykkedes at stabiliser­e telegigant­ens indtjening. Foto: Gregers Tycho
Lasse Pilgaard, finansdire­ktør i TDC Group, er isaer tilfreds med, at det i 2020 er lykkedes at stabiliser­e telegigant­ens indtjening. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark