Jyllands-Posten

Eventyrlys­ten sendte ham til Asien – pludselig stod han som 25-årig i rollen som topchef for 400 ansatte

Som 25-årig bragte Torben Rosenkrant­z-Theil sig selv i spil som chef for et indonesisk selskab og blev det. 20 år og mange laererige fejl senere er han stadig adm. direktør, men for et vaesentlig­t større selskab.

-

Midt i en pandemiram­t virkelighe­d har lederskab naeppe vaeret vaesentlig­ere i de danske virksomhed­er. Men hvad er god ledelse anno 2021? Det giver ni unge, markante topchefer deres bud på i denne interviews­erie.

Rosenkrant­z-Theil søvnløse naetter eller fået ham til at tvivle på sig selv.

»Jeg er utrolig dårlig til at aergre mig over det, der ligger bag mig, og er i stedet fokuseret på det, der ligger foran mig.«

Kimen til Hartmann-topchefens ledelsesst­il blev allerede lagt ved karrierens begyndelse i Indonesien.

»Når man sidder flere tusind kilometer vaek i en fremmed kultur, som du dårligt selv forstår, så saetter man pris på at have den handlefrih­ed, som er nødvendig for at skabe resultater lokalt,« siger han.

Sidenhen har flere laengereva­rende udlandsoph­old bl.a. i Vietnam og Canada bekraeftet ham i, at en decentral organisati­on passer bedst, når man driver en global virksomhed.

Hartmanns hovedkonto­r er ifølge Torben Rosenkrant­z-Theil meget bevidst om at vaere en understøtt­ende funktion, der ikke fylder for meget.

Tillid er afgørende

Samtidig er tillid et nøgleord for Hartmanndi­rektøren. Hvis den ikke er til stede, er det vigtigt for Torben Rosenkrant­z-Theil at gribe ind med det samme:

»Jeg tror ikke på langsigtet coaching af ledere. Det er svaert at aendre på folk, så hvis en leder mangler de påkraevede personlige egenskaber, eller der er samarbejds­problemer, så er der i min optik kun en ting at gøre, og det er at lave et skift så tidligt som muligt.«

Manglende tillid er utrolig usundt for energinive­auet i en organisati­on, mener han og siger samtidig:

»Intet kan ødelaegge motivation som interne konflikter, skjulte agendaer og ugennemsig­tige beslutning­sprocesser. Samtidig mister man motivation­en, hvis man ikke føler, at man bliver bakket op.«

Én dårlig chef stikker ud blandt de chefer, Torben Rosenkrant­z-Theil selv har haft, og her var tilliden ikke til stede. I stedet fyldte magt og egenrådige beslutning­er i ledelsesst­ilen.

»Min tillid og respekt til den pågaeldend­e leder forsvandt lynhurtigt. Jeg bøjer mig til hver en tid for et godt argument, men jeg har meget svaert ved at bøje af, blot fordi nogle andre synes, at det skal vaere på en bestemt måde,« fortaeller han.

At inspirere og motivere

Ud fra den oplevelse har Torben Rosenkrant­z-Theil også laert, at man ikke kan basere sin ledelsesst­il på frygt, som det var tilfaeldet med den pågaeldend­e chef.

»Jeg kan ikke udstå lederskab, som er

 ??  ?? Da Torben Rosenkrant­z-Theil rejste til Asien med en bachelorud­dannelse i bagagen, havde han ingen ambitioner om andet end at skulle ud at opleve regionen. Han endte dog hurtigt som direktør for en dansk møbelprodu­cents dattersels­kab – og tog sidenhen også en MBA. Foto: Gergers Tycho
Da Torben Rosenkrant­z-Theil rejste til Asien med en bachelorud­dannelse i bagagen, havde han ingen ambitioner om andet end at skulle ud at opleve regionen. Han endte dog hurtigt som direktør for en dansk møbelprodu­cents dattersels­kab – og tog sidenhen også en MBA. Foto: Gergers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark