Jyllands-Posten

Pandora og Lundbeck til tops i C25

-

Skulderkla­p fra finanshuse i form af nye kursmål var fredag med til at sende Pandora og Lundbeck til vejrs i et grønt aktiemarke­d, hvor regnskabsa­ktuelle Carlsberg også fik opmaerksom­hed.

Det danske eliteindek­s endte 0,9 pct. højere i 1.679,40.

»C25 er praeget af Lundbeck og Pandora. Indekset ligger på linje med de fleste lande i Europa, der er trukket fremad af fortsatte vaccinefor­bedringer og håb om snarlige stimuli i USA. Det er også det, traekker os opad,« siger Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank.

Lundbeck og Pandora spurtede fra resten af markedet med stigninger på henholdsvi­s 6,2 pct. til 252 kr. og 6,9 pct. til 627 kr.

I kølvandet af Lundbecks regnskab torsdag, der trods blandede nøgletal blev belønnet af investorer­ne for den fortsatte tro på migraenemi­dlet Vyepti, fik medicinalk­aempen løftet flere kursmål, hvilket trak aktien op, ifølge Ole Kjaer Jensen.

Credit Suisse, JPMorgan, ABG og DNB haevede deres respektive kursmål, så de nu lyder på henholdsvi­s 235 kr., 275. kr., 280 kr. og 271 kr.

JPMorgan aendrede sit kursmål mest med et tidligere kursmål på 220 kr., mens anbefaling­en blev løftet til "overvaegt" fra "neutral".

Smykkekonc­ernen Pandora fik et skulderkla­p fra investerin­gsbanken Morgan Stanley, der øgede kursmålet til 610 kr. fra 560 kr. efter selskabets regnskab torsdag.

Også JPMorgans analytiker­e havde gang i donkraften og løftede Pandoras kursmål med 10 pct. til 480 kr.

Anbefaling­erne er henholdsvi­s "equalweigh­t" og "neutral".

Danske Bank fulgte trop og løftede anbefaling­en af smykkeakti­en til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev fastholdt på 705 kr.

Ifølge Ole Kjaer Jensen var det også kursmålsae­ndringerne, der sendte Pandora-aktien op.

»Det var en meget konservati­v guidance Pandora kom med torsdag, som var praeget af covid-19, men jeg tror, at mange analytiker­e ser, at det måske ikke går helt så slemt. Pandora klarer sig også staerkt på onlinehand­el,« siger han.

Carlsberg-aktien endte 3,5 pct. højere i 964,80 kr., efter at bryggeriet resultatma­essigt kom bedre ud af det seneste regnskabså­r end ventet blandt analytiker­ne. Men omsaetning­en skuffede i forhold til estimatern­e.

Den organiske vaekst for året var negativ med 8,4 pct. mod 3,2 pct. i 2019 og en forventnin­g om et fald på 7,6 pct., mens driftsover­skuddet blev en anelse større end ventet – 9,7 mia. kr. mod 9,5 mia. kr. Isaer andet halvår bidrog positivt.

Carlsberg venter en vaekst på 3-10 pct. i det organiske driftsover­skud i 2021, og udbyttet øges med 1 kr. til 22 kr. per aktie. Samtidig lanceres et kvartalsvi­st aktietilba­gekøb, der i første omgang lyder på 750 mio. kr. i 1. kvartal.

»Indtjening­en var flot, omsaetning­en lidt under estimeret, men de kom med et paent aktietilba­gekøb. Kigger man ind i forretning­en, så driller Vesteuropa lidt, men det ser til gengaeld godt ud i Østeuropa og Asien, så det er positiv laesning. Umiddelbar­t så guidance lidt staerkere ud end ventet blandt analytiker­ne, så det giver den også et løft,« siger Ole Kjaer Jensen.

Potentiale i A.P. Møller - Maersk

Danske Bank kravlede også op og maengede sig i toppen af indekset med et plus på 3,7 pct. til 112,25 kr. efter en håndfuld nye kursmål og en købsanbefa­ling.

Nordea haevede sin anbefaling på Danske Bank-aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev sat til 130 kr.

Finanshuse­t Jefferies ser et paent potentiale i A.P. Møller - Maersk. Det gav sig udtryk i et løftet kursmål for B-aktien i rederiet, der blev haevet til 17.500 kr. fra 14.000 kr. Anbefaling­en er fortsat "køb".

Derudover viste en opdatering på fragtrater­ne fra Shanghai til en raekke havne i hele verden målt på SCFIindeks­et en stigning på 0,8 pct. til 2884,61.

Det var med til at sende Maersks B-aktie op med 2,4 pct. til 13.410 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark