Jyllands-Posten

Østjylland vil have en ny motorvej

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har sat en ny motorvej til Grenaa på sin trafikønsk­eseddel til regeringen. Den melding vaekker jubel hos borgmestre­ne på Djursland.

- JØRGEN RYE HENRIK GRØNVALD jorgen.rye@jp.dk henrik.groenvald@jp.dk

En ny motorvej mellem Aarhus og Grenaa, der også skaber hurtig forbindels­e til lufthavnen, står højt på den østjyske ønskesedde­l til regeringen­s snarlige infrastruk­turforhand­linger.

Det fortaeller Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i et interview med JP Aarhus.

»Vi er efterhånde­n ret langt med en turnaround af vores lufthavn, og en opgraderin­g af motortrafi­kvejen til en motorvej til Grenaa vil give en hurtigere adgang til lufthavnen, samtidig med at vi får bundet Djursland taettere på Aarhus og dermed knyttet vores landsdel endnu taettere sammen,« siger Jacob Bundsgaard.

Den melding får fuld opbakning fra både Syd- og Norddjurs kommuner:

»Det har vi kaempet for i mange år. Vores strategi var i første omgang en ”2plus1vej”, som er påbegyndt på en del af straekning­en, men at få den ført helt igennem til lufthavnen og Grenaa. Det vil kunne klare trafikpres­set nogle år, men på laengere sigt er der ingen tvivl om, at vi gerne vil have en motorvej til Grenaa,« siger Ole Bollesen (S), borgmester i Syddjurs

Kommune.

Hans kollega i Norddjurs Kommune, borgmester Jan Petersen (S), mener, at Djursland kan blive en ny vigtig forbindels­e til Sverige.

»Vi har via Grenaa-Halmstad en ny dansk midterkorr­idor, som vi nu kan saette tryk på, og det har vaeret vores argument for, at straekning­en Aarhus-Grenaa for alvor blev sat på dagsordene­n i de her forhandlin­ger,« siger Jan Petersen.

Letbane og E45

Motorvejen er blot et af flere store ønsker fra Aarhus og Østjylland til de kommende forhandlin­ger om en infrastruk­turreform, der ventes at gå i gang i løbet af foråret.

På Aarhus’ ønskesedde­l står ifølge Jacob Bundsgaard også statslig støtte til letbanens etape 2 og en BRT-løsning på Ringvejen, ligesom en udvidelse af E45 på hele straekning­en fra Vejle til Randers har høj prioritet.

Transportm­inister Benny Engelbrech­t har følgende udmelding om forhandlin­gerne:

»Det er min ambition at lave en bred aftale om de naeste mange års infrastruk­tur. Den opgave kraever tid og et solidt grundlag, og som tingene ser ud lige nu, ser jeg ikke forhandlin­gerne komme i gang, før efter Eldrup-kommission­en har praesenter­et dens afsluttend­e rapport om ladeinfras­truktur til elbiler, og vi har haft lejlighed til at diskutere den.«

Syv østjyske trafikønsk­er til regeringen ØSTJYLLAND, side 4-5

 ??  ?? En motorvej, som fortsaette­r helt til Grenaa, er et stort ønske hos borgmestre­ne i kommunerne Norddjurs og Syddjurs. På fotoet ses et udsnit fra Trige, hvor Høgemoseve­j er ført over Djurslands­motorvejen. Arkivfoto
En motorvej, som fortsaette­r helt til Grenaa, er et stort ønske hos borgmestre­ne i kommunerne Norddjurs og Syddjurs. På fotoet ses et udsnit fra Trige, hvor Høgemoseve­j er ført over Djurslands­motorvejen. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark