Jyllands-Posten

Borgmestre: En motorvej giver nyt liv

Borgmestre­ne i Syddjurs og Norddjurs er meget tilfredse med at få Aarhus med i kampen for en motorvej til Grenaa.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

»Meget interessan­t.«

Sådan beskriver borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, Aarhusborg­mester Jacob Bundsgaard­s (S) udmelding om et faelles østjysk ønske om en motorvej helt til Grenaa.

»Det er en meget staerk alliancepa­rtner at få, og jeg synes, det er et godt signal – ikke bare for Aarhus, men for trafikforh­andlingern­e. Vi har hele tiden ønsket at få en bedre sammenbind­ing af Grenaa og Aarhus,« siger han.

I første omgang havde kommunerne Syddjurs og Norddjurs lagt forsigtigt ud med et ønske om en såkaldt 2plus1-model hele vejen, hvor der skiftevis er to spor i samme kørselsret­ning, sådan som der allerede er på en del af vejen mellem Aarhus og Kolind.

»Det har vaeret vores udspil, alene fordi vi følte, at vi var relativt alene om det her. Men det har hele tiden vaeret vores endelige mål at få motorvejen forlaenget til Grenaa,« siger Jan Petersen.

Vigtig korridor

Ud over en bedre forbindels­e til Aarhus Lufthavn mener han, at Djursland kan blive en vigtig rute for trafik mellem Jylland og Sverige.

»Vi har en transportk­orridor i vaekst mellem Grenaa og Halmstad, så sammenkaed­ningen mellem det øvrige Østjylland og E45 kan blive et aktiv. Det kan vaere med til at flytte noget trafik fra Storebaelt og Øresund og Frederiksh­avn-Gøteborg,« siger

Norddjurs-borgmester­en.

Ifølge borgmester Ole Bollerup, Syddjurs Kommune, vil en motorvej helt til Grenaa skabe mere vaekst på Djursland.

Fordel for lufthavn

»Det er erfaringen hos borgmestre, jeg taler med, som har en motorvej gennem deres kommuner. Vi ved også fra udenlandsk­e undersøgel­ser, at når der kommer en motorvej, svarer det til, når der i 1880’erne kom en jernbane til et område. Det traekker erhverv og aktivitet med sig,« siger Ole Bollerup.

Både Norddjurs og Syddjurs vil ifølge ham også kunne profitere af en bedre forbindels­e til lufthavnen.

»Vi er jo begge medejere af lufthavnen, som er en stor arbejdspla­ds i Syddjurs Kommune, og lige praecis lufthavnen vil have stor glaede af, at der kom en motorvej taet forbi,« mener Ole Bollerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark