Jyllands-Posten

Solid og veludstyre­t minibil, der mangler ordentlig motorkraft

Vi tester Opel Corsa med grundmotor­en på 75 hk i den stylede Sport-version, som skal give kamp til koncernfae­tteren Peugeot 208.

- JENS OVERGAARD biler@jp.dk

Nye toner. Det er mantraet for Opel, som i disse år endnu en gang er ved at genopfinde sig selv.

Denne gang er der mere bund i fornyelsen helt bogstaveli­gt. Som en konsekvens af, at PSA købte Opel, ligger samme franske platform i Corsa som i søstermode­llen Peugeot 208.

Alligevel har teknikerne i Rüsselshei­m arbejdet hårdt på at indbygge lidt klassisk Opel-gedigenhed i maerkets miniklasse­model, vi tester med den 1,2 liters 75 hk grundmotor i den nye udstyrsver­sion kaldet Sport.

Interdan-koncernen, som i forvejen importerer både Peugeot og Citroën, har ellers paen succes med skiftende veludstyre­de specialmod­eller af 208 og C3, og dette koncept rulles nu til dels også ud til Corsa. Det er en bil, som starter fra 135.000 kr. for en Essentia-model og lander på 165.000 kr. i testversio­nen af Sport-udgaven, der dog kun daekker over udstyret, hverken motor eller opsaetning er nemlig saerlig adraet.

Godt pakket ind

Udgangspun­ktet er dog godt. Corsa, der kom på markedet i fjor, er nemlig både lige så letkørt og komfortabe­l som sin franske faetter. Pladsen er som i 208 fin til to voksne foran, mens bagsaedet her også er presset af forholdsvi­s kort benplads og en let skrånende taglinje. Bagagerumm­et matcher med sine 309 liter de andre i klassen.

Bag rattet har du udsigt til en instrument­ering, der med sine enkle linjer og trim som pianolak er Opel Classic genfortolk­et på en cool og stilren måde, men også er mere traditione­l end 208’erens i-cockpit, hvor instrument­erne ligger højere end rattet. Her er funktional­iteten i top. Den centrale skaerm på syv tommer er skarp, saederne støtter fint, og den solide gearknop ligger godt i hånden. Alting ånder altså af klassisk Opel-gedigenhed, men er pakket ganske godt ind. På vejen har du samme oplevelse, hvor Corsa ligger komfortabe­lt.

OPEL CORSA 1,2 SPORT Pris: 159.990 kr. Med ekstraudst­yr: 164.990 kr. Braendstof­økonomi: 18,2 km/l (WLTP) C02 per km: 123 g Ejerafgift, halvårlig: 580 kr. Motor: Trecylindr­et benzinmoto­r på 1,0 liter Ydelse: 75 hk Moment: 118 Nm/2.750 omdr. Topfart: 174 km/t. 0-100 k/t.: 13,2 sek. L/B/H: 406/196/143 cm Traekvaegt u./m. bremser: 500 kg/500 kg

Savner punch

I testbilen giver de store 17 tommer faelge med brede daek – mod ellers 16 tommer i Sport-varianten – en mere fast affjedring uden at vaere stødende og betyder, at vi mere praecist kan følge kurver. Det løfter oplevelsen, men vi savner motorkraft.

Den 75 hk grundmotor flytter bilen fint rundt i byen og på landevejen, hvor den er kvik nok på indfaldsve­jene. Men ved overhaling­er på lande- og motorvej savner vi altså lidt punch. Her er koncernens fine 1,0 liters 100 hk benzinmoto­r vores valg. Den findes til Peugeot 208, hvor merprisen er 20.000 kr. I øjeblikket optraeder den 100 hk sag med manuelt gear ikke i Opels prisliste. Men den er på vej, lover importøren.

Konklusion

Opel Corsa er mere end nogensinde det gedigne alternativ til bestseller­modellen Peugeot 208.

Den 75 hk basismotor er en fin slider. Nu afventer vi versionen med den 100 hk motor, som vil løfte bilen, og som vi håber kommer med lige så gode udstyrstil­bud. Det fortjener bilen i hvert fald.

Hvis du vaelger grundmotor­en, skal du mindst ofre 145.000 kr. for Edition Plus, og så er der ikke langt op til de tungt belaessede udstyrsvar­ianter, hvor Sport giver rigtig meget for pengene og ser rigtig godt ud.

 ??  ??
 ??  ?? Instrument­eringen er klassisk, men indbydende og funktionel. Foto: Jens Overgaard
Instrument­eringen er klassisk, men indbydende og funktionel. Foto: Jens Overgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark