Jyllands-Posten

Sne og minusgrade­r er ingen hindring for at tage på spaendende

Øhop i det fynske øhav.

-

på et aktivt miljø med caféer og det smukke glasmuseum.

Lild Strand

Omgivet af et stort og fredet landskab med klitter og hede er Lild Strand det perfekte sted at få fred og ro. Her kan familien samle sten og skaller, saette drager op, bygge sandslotte og, ikke mindst, nyde havet og den friske luft.

Lild strand ligger helt ud til Jammerbugt­en på et af de mest forblaeste steder i Danmark – i den nordvestli­gste ende af Thisted Kommune ud til Vigsø Bugt – mellem Danmarks eneste fuglefjeld, Bulbjerg i øst og Hanstholm i vest. Et lille samfund med omkring 45 fastboende og omkring dobbelt så mange sommerhuse­jere.

I mere end hundrede år har det vaeret et velfungere­nde fiskersamf­und og er i dag et af de få steder, hvor kutterne stadig traekkes op på stranden. Emil Nolde boede her i 1901, og mange af hans vaerker stammer fra den periode.

3 Helberskov og Als Odde

På den himmerland­ske sydøstkyst ligger nogle fine ferieområd­er. Ved landsbyen Helberskov har bredt sig et større sommerhuso­mråde rundt om en 24 meter høj meter høj bakkeø, der er kendt under navnet Bjerget.

Fra toppen er der en fabelagtig udsigt over både Helberskov, Kattegat og taet ved liggende Mariager Fjord.

Bjerget husede en tysk lyttestati­on under Anden Verdenskri­g og en staedig, tysk kommandant naegtede at overgive sig til den danske modstandsb­evaegelse efter befrielsen. Derfor blev

 ??  ?? 2
2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark