Jyllands-Posten

Politi stopper efterforsk­ning mod Naser Khader

- KAARE KRONBERG JENSEN kaare.k.jensen@jp.dk

Politi har droppet efterforsk­ningen af en sag, hvor den konservati­ve folketings­politiker Naser Khader var anklaget for at have begået seksuelle kraenkelse­r mod en raekke kvinder.

Det fremgår af et brev fra Fyns Politi, som Naser Khader søndag delte på Facebook, og hvori anmeldelse­n – der blev indgivet af en kvinde på vegne af andre – bliver kaldt for »grundløs«.

Retsordfør­eren forklarer til Jyllands-Posten, at han først blev bekendt med, at der var en anmeldelse mod ham, da en chefanklag­er fra Fyns Politi fredag kontaktede ham og fortalte, at politiet siden august sidste år havde efterforsk­et en sag mod ham.

Han kunne for en uge siden laese via tre opslag på Facebook, at han var blevet politianme­ldt for en raekke overgreb, uden han på det tidspunkt kunne finde ud af, hvad der foregik.

»Det er sgu ikke sjovt for familien,« siger De Konservati­ves retsordfør­er, Naser Khader.

Naser Khaders advokat vil mandag ringe til Fyns Politi for at høre, om det selv tager initiativ til en anmeldelse mod den kvinde, der har anmeldt ham.

I forvejen har han bl.a. anmeldt den tidligere Enhedslist­en-politiker Asmaa AbdolFyns

Hamid til politiet for bagvaskels­e, fordi hun har delt et åbent brev, hvor den konservati­ve partiforma­nd, Søren Pape Poulsen, bliver spurgt om, hvordan partiet har det med, at dets retsordfør­er er blevet anmeldt til politiet for en stribe overgreb og magtmisbru­g.

Asmaa Abdol-Hamid skriver til Jyllands-Posten:

»Naser Khader har ifølge B.T. valgt at anmelde mig for injurier, fordi jeg på Facebook stiller spørgsmål til Søren Pape. Hvis vi levede i Mellemøste­n, kan kritiske spørgsmål til et folketings­medlem blive opfattet som en strafbar handling. Sådan må det aldrig blive i Danmark.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark