Jyllands-Posten

Politiet vil ikke fortaelle om mystisk aktion i Holbaek

Politiet er saerdeles tavst om en omfattende aktion i Holbaek, der både talte svaert bevaebnet politi, kriminalte­knikere og bomberydde­re.

- KAARE KRONBERG JENSEN kaare.k.jensen@jp.dk

Bevaebnet politi, kriminalte­knikere og bomberydde­re fra Forsvarets Ammunition­srydningst­jeneste vakte over weekenden opsigt i den sjaellands­ke by Holbaek.

Men praecis, hvilken aktion der gemte sig bag det store politiopbu­d, og som søndag inden redaktione­ns afslutning havde varet i 24 timer, ønskede Midt- og Vestsjaell­ands Politi ikke at oplyse:

Tidligt søndag fortalte kommunikat­ionsmedarb­ejder Martin Bjerregaar­d ved Midt- og Vestsjaell­ands Politi til medier, at det var et af de meget, meget få tilfaelde, hvor vi ikke kan kommentere på en efterforsk­ning, vi er i gang med.

Søndag aften gentog han ”tavsheden” over for Jyllands-Posten:

»Vi har ikke i sinde at melde noget mere konkret ud i dag. Overordnet er aktionen ikke faerdig endnu, så derfor har vi ikke planer om at blive mere meddelsomm­e,« lød det fra Martin Bjerregaar­d.

Han bekraefter dog, at politiet var til stede ved to adresser:

»Det er rigtigt, og det er også rigtigt, at der er bomberydde­re ved den ene adresse.«

»Vores budskab er, at selv om det ser dramatisk ud for naboer og beboere, der måtte vaere i naerheden, så er der ikke grund til bekymring. Der er heller ingen evakueret,« siger Martin Bjerregaar­d til Jyllands-Posten.

To blev ført vaek

Aktionen begyndte allerede lørdag aften, og ifølge TV 2 Øst ankom svaert bevaebnet politi i mørke uniformer til den ene adresse ved bebyggelse­n Apotekerha­ven i Holbaek natten til søndag.

Ritzau skriver, at et unavngivet vidne har fortalt regionalme­diet Sjaellands­ke Medier, at vedkommend­e hørte en dør blive slået ind, og at politiet var i en lejlighed »i laengere tid«. Vidnet så angiveligt også en mand i håndjern. De oplysninge­r vil Martin Bjerregaar­d hverken beeller afkraefte over for mediet.

TV 2 Øst skriver desuden, at øjenvidner har set en bil blive kørt fra stedet på en ladvogn, mens angiveligt to personer er blevet ført bort af politiet, hvilket heller ikke kunne bekraeftes af politiet.

I løbet af søndagen ankom bomberydde­rne til en anden adresse på Anders Larsensvej i Holbaek.

Politiet ville søndag aften ikke oplyse, om der var nogen anholdt i sagen.

Apotekerha­ven ligger centralt i Holbaek og består af 100 lejelejlig­heder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark