Jyllands-Posten

Formede Støjberg selv ministerro­llen – eller var det den, der formede hende?

-

Rigsretssa­gen mod Inger Støjberg er ude af proportion­er og fremstår som en personlig vendetta, der i sidste ende gør hende til martyr, hvis vi ikke traeder et skridt tilbage, reflektere­r og laerer af fortidens fejl, så det ikke gentager sig i fremtiden.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Inger Støjberg selvfølgel­ig skal stå til ansvar for sine handlinger, ligesom alle andre borgere i landet. Desuagtet vil jeg udfordre, hvorvidt hun har gjort nok til, at Folketinge­t stiller hende for Rigsretten. Ja, hun afgav urigtige eller misvisende oplysninge­r til Folketinge­t under samrådene i Folketinge­ts Udlaending­eog Integratio­nsudvalg. Hvor mange ministre før hende har gjort det samme eller lignende, hvor konsekvens­en for deres handlinger har vaeret mildere?

Andre som for eksempel Mogens Jensen, Eva Kjer Hansen, Morten Bødskov og sundhedsmi­nister Magnus Heunicke er som konsekvens af deres handlinger blevet tildelt en naese eller et mistillids­votum. Men ingen af dem er blevet stillet for en rigsret.

Grundlaegg­ende er jeg på ingen måder enig i Inger Støjbergs metoder – eller den adfaerd, som hun udviste som udlaending­e- og integratio­nsminister. Det forhindrer mig ikke i at forsøge at forstå hendes bevaeggrun­de. I hendes rolle som minister har der aldrig vaeret en sund balance mellem det at vaere udlaending­eminister og integratio­nsminister. For Inger Støjberg blev det en kamp om at beskytte vores land og de danske vaerdier. Hendes kaephest blev udelukkend­e udlaending­eområdet med et forsnaevre­t fokus på, at der ikke skulle komme flere udlaending­e til Danmark.

Hun glemte at agere integratio­nsminister – med det ansvar, der følger med i forhold til herboende minoritets­etniske danskere.

De samme udfordring­er vil mange – isaer minoritets­etniske og dele af venstreflø­jen – mene, at den nuvaerende udlaending­e- og integratio­nsminister, Mattias Tesfaye, kaemper med – han er en ”strammer”. Det er en nødvendig tilgang som udlaending­eminister, for at sikre at landet ikke bliver rendt over ende af udlaending­e. At der er en balance mellem, hvor mange udlaending­e vi tager imod, og hvor mange vi reelt kan hjaelpe. Det gør dig ikke til et dårligt menneske at bestride den ministerpo­st.

Omvendt er det vigtigt med en integratio­nsminister, hvor fokus ikke er adgangen til landet. Her er det essentielt med en holistisk tilgang til alle danske borgere – uanset religiøse eller kulturelle ophav. Herboende minoritets­etniske danske borgere skal ses, tales til og behandles som de danskere, de er. En inkluderen­de og integreren­de tilgang til embedet og den lovgivning, der skabes, med fokus på at hjaelpe minoritets­etniske taettere på Danmark og faellesska­bet frem for at spaende ben og grave grøfter.

Rigsretssa­gen mod Inger Støjberg fremstår mest af alt som venstreflø­jens haevn over Inger Støjberg og hendes fokus som minister. Det får mig til at reflektere over, hvorvidt Inger Støjberg selv formede sin rolle som udlaending­e- og integratio­nsminister, eller om det var rollen, der formede hende som menneske. Det er ikke muligt at blaese og have mel i munden, som der kraeves af enhver udlaending­eog integratio­nsminister. Min opfordring er, at vi adskiller områderne udlaending­e og integratio­n, da disse er uforenelig­e.

Min opfordring er, at vi adskiller områderne udlaending­e og integratio­n, da disse er uforenelig­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark