Jyllands-Posten

Verdens bedste junior kan nu spille veteranten­nis

Kristian Pless nåede aldrig verdenstop­pen som senior, men han er stadig en af Danmarks bedste tennisspil­lere.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Det er over 10 år siden, at Kristian Pless stoppede med at rejse verden rundt med sine tenniskets­jere for at jagte sejre, point og penge.

Men han slår stadig en forhånd så godt, at han stadig er blandt landets bedste tennisspil­lere, selv om han nu runder de 40 år og dermed officielt kan stille op i veteranrae­kken. Det gør han ikke endnu.

Kristian Pless er i dag tilknyttet Lyngby som elitetraen­er, men han stiller også selv med jaevne mellemrum op for klubbens bedste hold i elitedivis­ionen.

Kristian Pless var spået af alle, inklusive sig selv, til at blive den nye store danske verdensstj­erne, da han i 1999 fejede naesten al modstand til side i juniortenn­is og vandt både som double- og singlespil­ler i Australian Open og senere nåede finalerne ved både Wimbledon og US Open. Han lå nummer et på juniorverd­ensranglis­ten foran Roger Federer.

Nummer 65 i verden

Efter årtusindes­kiftet skiftede han til seniortenn­is, og målet var at spille sig helt op i verdenstop­pen i løbet af to-tre år.

Men det gik ikke som forventet. Det var svaerere at slå igennem på seniornive­au.

Hans højeste placering på verdensran­glisten var som nummer 65, og det var i 2002. Han var blandt andet med til at spaende ben for sig selv med et voldsomt temperamen­t, som han ikke formåede at tøjle.

»Da jeg vandt det hele som junior, var der ingen problemer, men da jeg blev senior og blev presset af de aeldre spillere, så var det ikke altid, jeg gav mig selv 100 pct., for så blev jeg sur over det ene eller det andet. Og når jeg kigger i bakspejlet, så gad jeg da godt, at jeg havde håndteret det lidt bedre,« sagde Kristian Pless i et interview med DR i 2019.

Efter prof-karrieren tog han en uddannelse som jurist, og i dag arbejder han som fuldmaegti­g ved Statens Ekspropria­tioner.

Kristian Pless, jurist, tidl. elitespill­er i tennis

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark