Jyllands-Posten

Odense tabte, men er videre i Champions League

Odense Håndbold tabte på hjemmebane til Ramnicu Valcea, men er sikret plads i ottendedel­sfinalerne.

-

Odenses håndboldkv­inder indkassere­de søndag et nederlag på hjemmebane til Ramnicu Valcea i Champions League. I en haesblaese­nde afslutning lykkedes det rumaenerne at vinde 26-25.

Allerede før opgøret var de fynske vaerter sikre på at avancere til ottendedel­sfinalerne, så nederlaget var uden den store betydning.

Gaesterne havde derimod masser at spille for, og det kunne ses inde på banen.

Der manglede i store dele af første halvleg koncentrat­ion hos de fynske vaerter. Valcea-spillerne havde derfor alt for nemt ved at komme til skud. I den modsatte ende blev der sløset i Odenseangr­ebet. Efter 18 minutter havde Valcea bragt sig foran med 10-4, efter at Mie Højlund havde skudt over mål, hvorefter rumaenerne løb ned og scorede.

Hanket op i holdet

Henimod pausen fik Odensetrae­ner Ulrik Kirkely hanket op i sine spillere, og der blev reduceret til 10-13 før de sidste 30 minutter.

I anden halvleg fik vaerterne kontakt, da Mie Højlund efter et kvarter sled sig igennem på stregen og udlignede til 18-18. Freja Cohrt bragte kort efter Odense på 19-18 efter en frispilnin­g fra Nycke Groot.

De to hold fulgtes ad frem til 25-25. Med 33 sekunder tilbage tog Valcea en timeout og fik scoret til 26-25. Odense svarede straks igen med en timeout, men det lykkedes ikke at få scoret på det sidste angreb.

Odense indtager en øjeblikkel­ig fjerdeplad­s i gruppe B. De seks bedste hold går videre i turneringe­n. Rumaenerne rykker med sejren i Odense forbi tyske Borussia Dortmund og er nyt hold på sjetteplad­sen.

Odense runder i naeste weekend gruppespil­let af med en udekamp mod Dortmund.