Jyllands-Posten

Rivalerne bør gyse – nu har FCK også sammenhold­et på plads

FCK vandt en sikker sejr over AC Horsens, og københavne­rne begynder at ligne mesterskab­skandidate­r.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Er det for tidligt at udråbe FC København som bejlere til mesterskab­et? Der er trods alt kun spillet to kampe efter vinterpaus­en. Men FCK har vundet dem begge, den første efter et imponerend­e comeback i Aalborg og den naeste stensikker­t 2-0 ude over Horsens søndag.

Lad os i det mindste slå fast, at FCK’s spil vidner om, at holdet er på rette vej, og at FCK’s sejr nu laegger yderligere pres på FC Midtjyllan­d, der mandag aften skal på en svaer opgave i mødet ude mod formstaerk­e Randers. Det er ikke en helt let mission. Fejler midtjydern­e, er FC København kun et point efter FCM – med Brøndby i udbrud.

FCK’s føringsmål var naermest som taget ud af Horsens-håndbogen – i hvert fald dengang traeneren hed Bo Henriksen. FCK fik et indkast omtrent 10 meter fra Horsens-baglinjen. Karlo Bartolec tog bolden i haenderne og kastede den langt ind i Horsens’ felt. Lige praecis som Horsens plejer at gøre. Horsens’ Søren Reese fik kun snittet bolden videre. Bagerst i feltet stod Viktor Fischer og sparkede den ind. Det var Viktor Fischers første superligas­coring siden den 1. december 2019, da han scorede to gange mod Brøndby.

Målet kom allerede efter fem minutter. Akkurat samme minuttal, som Horsens kom bagud i 0-3-nederlaget til Randers i første runde efter vinterpaus­en.

Havde Horsens så laert noget fra forrige kamp? Ikke meget. Mod Randers faldt andet mål imod efter 11 minutter. Denne gang var der gået 23 minutter, da en saerdeles livlig Mustapha Bundu blev sendt i dybden. Han flugtede bolden ind til Jonas Wind – han blev 22 år søndag, tillykke med det – der puffede den i mål. VAR måtte kigge på en mulig offside, men målet blev korrekt anerkendt.

Saerligt et billede fra kampen må vaekke raedsel i FCK’s rivaler. Da målet blev anerkendt, kastede de ellers sejrsvante københavne­re sig i armene på hinanden. Hvis FCK er ved at opbygge et godt sammenhold oven i sejrene, kan rivalerne godt begynde at gyse.

På trods af FCK-dominansen kom Horsens stille og roligt ind i kampen. Horsens fik mere og mere fat i bolden i det sidste kvarter af første halvleg. Det kastede ikke ligefrem store chancer af sig, men stoppede i det mindste FCK fra at komme til chancer i den anden ende. Lidt har også ret.

Horsens’ bedre tag på kampen betød også, at det hele

Det var ikke godt nok den første halve time, hvis vi skal overleve i Superligae­n. HALLUR HANSSON, HORSENS-SPILLER

Sønderjysk­e-Vejle 0-1 (0-0)

FC Nordsjaell­and-OB 0-2 (0-1)

AC Horsens-FC København 0-2 (0-2)

0-1 Wahid Faghir (48.)

AGF-Lyngby 1-0 (0-0)

0-1 Jeppe Tverskov (6.), 0-2 Mikkel Hyllegaard (75.) 0-1 Viktor Fischer (5.), 0-2 Jonas Wind (23.)

Spillet efter redaktione­ns slutning:

1-0 Jon Thorsteins­son (50.)

Brøndby-AaB

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark