Jyllands-Posten

Autenticit­et 1

-

Autenticit­et er et begreb, der ofte bliver naevnt i ledelseshå­ndbøgerne, men som faerre har nemt ved. Skal man komme det naermere, handler det dybest set om ikke at anlaegge en anden personligh­ed eller andre vaerdier, når man går på arbejde.

At man er noget så simpelt som sig selv, som Mette Lykke, 39 år og adm. direktør i Too Good To Go, forklarer det.

»Det er blevet mere moderne end for 15 år siden. Der er i dag bare en erkendelse af, at mennesker inspireres af andre mennesker og ikke af maskiner. Når nogen tager jakkesaett­et på og er ”business-Peter”, og dem har jeg mødt mange af, så er det simpelthen ikke inspireren­de, for jeg kan ikke maerke dem,« siger Mette Lykke.

Det er ikke kun vigtigt, fordi det er nemt at gennemskue, når chefen spiller en rolle.

Det er også vigtigt af en anden grund; hvis topchefen tør slippe masken, gør medarbejde­rne det med større sandsynlig­hed også.

»Jeg har prøvet at vaere steder, hvor jeg ikke kunne vaere mig selv 100 pct. Man kommer hurtigt ud i en eller anden form for forstillel­se, hvor man må slå knuder på sig selv indimellem,« siger Mette Lykke.

Tina Høyer Gaardsholt, der er adm. direktør i Profil Optik, beskriver det som en dyd at vaere den samme person, uanset om hun er på arbejde eller holder fri. Også selv om det gør hende mere sårbar:

»Jeg skal vaere en klippe midt i det utrygge hav.«

»Det betyder også, at jeg er meget bevidst om, hvem jeg er. Og at jeg også ved, at når jeg er mig selv, så er der nogle, der synes, at jeg er fantastisk, og nogle, der ikke synes det. Og det er helt okay. Jeg har ikke en ambition om, at alle skal kunne lide mig. Det er vigtigere for mig, at de ved praecis, hvad de får,« siger hun.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark